Slovní Poker On-line 2021 – průběh 10. partie

Prakticky před měsícem jsme zahájili 1. hru o deseti partiích karetní souteže: Slovní Poker online a včera, tedy přesněji v pondělí 8.2.2021 proběhlo velké finále zakončené 10. partií. Všichni hráči, co zůstali ve hře s nějakým bodovým kontem, se na poslední partii moc těšili.

Večer v sedm hodin se u virtuálního stolu „A“ tradičně sešli: Ráďa, Sasanka a  Helenka Stůl „B“ i pro poslední partii patřil jen Cedrikovi a Zsoce. Zsoka nastupovala s velmi malým kreditem 45 bodů, podobně jako Sasanka se 40ti body u vedlejšího stolu. Ovšem i s tak hubeným kontem se dá zažít atmosféra pokerového finále! Nejlepší výchozí pozici ze všech měl určitě Cedrik. Do posledního klání vstupoval s přepychovým kontem 355 bodů! Zdálo se tedy, že na prvním místě bude už jen kosmeticky ladit svůj finální zisk. Trochu statistiky: Cedrik v tu chvíli držel na svém kontu kapitál ve výši 88,75% všech dostupných prostředků u stolu. Elon Musk by mu mohl se svými miliardami jen tiše závidět, protože takové procento celosvětového mění určitě pod pokličkou nemá!

Přesně v 19:00 hodin hráči dostali do svých e-mailových schránek 5 písmen z rozdaných karet a písmena 3 z prvních hozených kostek. Krupiérka Iva během večera přijala a odeslala něco málo kolem 65 e-mailů. Hladký průběh hry večerní pokerové párty odpovídala frekvenci poskytování informací v malé půjčovně jízdních kol. Tedy nadneseně a obrazně řečeno, jinak napětí mezi favority bylo určitě jako v Casinu Las Vegas.

Cedrik u stolu „B“ byl jasný favorit, ale přesto jsme netrpělivě čekali i na příhozy u druhého stolu. Cedrik pojal závěrečnou partii velmi gentlemansky a ruletu sázek nezvýšil. Zsoka nakonec přisadila symbolických 10 bodů ze zbývajících 15ti, co měla na svém tenkém kontu a z karet vykouzlila slovo: „CHRAPOT“ za 12 bodů. My bychom, díky Cedrikovi, mohli literárně navázat: v „POVIJANECH“ za 17 bodů, i když mimina přeci nechrápou. To Cedrikovi stačilo na zisk celého banku ve výši 80 bodů. Své konto vyladil bez „bůra“ na konečných 395 bodů a získal jmění ve výši 98,75% všech bodových zásob u stolu! A Musk závistí v tu chvíli praskl! Gratulujeme!

Stůl „A“ se rozpoutalo sázkové peklo! Nejvíc na to doplatila houževnatá Sasanka, která si ani nestačila přebrat karty a už ze hry vypadla, neboť nemohla dorovnat Helenčin divoký sázkový příhoz. Jedinou konkurencí Helence u stolu tak zbyl nebojácný Ráďa, který svým „kontovým oslíčkem otřásl“ a vysypal z něho dorovnání sázky v plné výši. U stolu „A“ se tak v tu chvíli hrálo o velmi zajímavých 150 bodů. Pěkný balík! Ráďa byl se sestavením svého slova prakticky okamžitě hotový. Vytvořil slovo: „ZACHYTNE“ za 14 bodů. Je to sice vysoko bodově hodnocený výtvor, ale ještě jsme čekali na slovní kreaci od Helenky. Ta ze svých karet nakonec vyždímala slovo „SBĚRY“, ovšem 13 bodů na Ráďu, bohužel, o bodík nestačilo. Tučný balík tedy zachytil Ráďa. 150 bodů se na něho určitě usmálo a vyneslo ho na celkové 2. místo celé hry! Gratulujeme!

Shrneme tedy fakta finální tabulky 1. hry – Slovního Pokeru Online:

Králem 1. pokerové hry se stal zaslouženě Cedrik se 395ti body, 2. místo obsadil Ráďa (265 bodů), 3. skončila Helenka (125 bodů), 4. místo o chloupek získala Sasanka, neboť ji zbylo ušetřených 10 bodů a na pátém místě se nakonec ocitla velmi bojovná Zsoka s 5ti body, která ještě po sedmé partii držela bronzovou příčku tabulky.

Závěrem musíme poděkovat všem hráčům i hráčkám, které si našli na společné partie volný čas a ke svým počítačům přišli včas! Byl to pro všechny určitě velký zážitek a pro nás i moderátorská herní on-line premiéra. První hra tedy skončila. Nebuďte však smutní, ve čtvrtek 11.2.2021 v 19:00 začínáme druhou hru, opět o 10 partiích při stejných pravidlech. A na koho se můžeme my i vy společně v další hře těšit?

Seznam účastníků, kteří se nám doposud přihlásili a potvrdili svou účast:

  • Cedrik
  • Ráďa
  • Helenka
  • Sasanka
  • Zsoka
  • Juana
  • Irenka
  • Jarvec

Ve čtvrtek 11.2.2021 v 19:00 hod se opět těšíme na kontaktnou!

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Krupiéři Iva a Jarda