Slovní Poker On-line 2021 – průběh 9. partie

První hra Slovního Pokeru online se blíží ke svému konci. Ve čtvrtek dne 4.2.2021 jsme se sešli u PC k předposlední, tedy 9. partii. U virtuálního stolu „A“ se tradičně sešli: Ráďa a Sasanka. Helenka, bohužel, musela tuto partii vynechat z technických důvodů opravy v bytě a nuceného odpojení od internetu. Stůl „B“ již po několikáté kolo patřil jen Cedrikovi a Zsoce. Zsoka si chtěla udržet naděje do 10. partie, zatímco Cedrik s pohodovým bodovým kontem měl patrně v úmyslu pouze korigovat a vylepšovat svou 1. pozici.

Pomyslným úderem sedmé hodiny večerní všichni hráči obdrželi do svých e-mailových schránek 5 písmen z rozdaných karet a písmena 3 z prvních hozených kostek. Krupiérka Iva během večera přijala a odeslala něco kolem 75 e-mailů. Hra měla hladký průběh, a tak kapacita komunikace při večerní pokerové párty odpovídala frekvenci poskytování informací na malém autobusovém nádraží.

Netrpělivě jsme čekali na příhozy u stolu „B“. Cedrik mohl Zsoce uštědřit velké bodové ztráty. A prakticky se tak stalo. Na zvýšené sázky jsme ani nemuseli dlouho čekat, na stole „B“ se v banku sešlo 120 bodů! Tak, to „byl slušnej pytel dukátů“. Nyní šlo o to, kdo s balíkem odejde jako vítěz. Zsoka se domnívala, že její „ZMIJE“ za 11 bodů Cedrika vystraší, ale opak byl pravdou. Cedrik, ač se to zdá být neuvěřitelné, dokázal využít všechna aktuální písmena jak z kostek, tak i z karet. Oznámil nám, že „ARCHIVUJEME“ za 21 bodů a máme za to, že zmiji asi do lihu a výsledek 21 bodů jako rekord první hry do naší databáze! Zsoka bude mít v poslední partii hodně těžkou pozici. Cedrikovi tedy gratulujeme za rekordní výsledek! Zsoce držíme palce.

Stůl „A“ sázel gentlemansky. Sasanka měla naději se svým bodovým kontem něco málo udělat. V banku se sešlo 60 bodů. Suma sice nikterak závratná, ale pro Sasanku by to byla fajn bodová dotace před poslední desátou partií. Ráďa našel slovo „SÁZELY“ (13) a my vesele dodáváme Sasanky slovo na „FAŘE“, též za 13 bodů. A co z toho vyplývá? Ano, balík 60 bodů si rozdělili stejným dílem. Sasanka tak po nastartování poskočila v průběžné tabulce o deset bodů vpřed! Tedy úlet to zrovna není, ale postoupila do finále a to se cení. Obzvláště, když během hry krupiérka jen tak mimochodem mezi Sasanky aktuálními písmeny našla velmi tučné slovo GRAFY, za které by bývala hráčka zinkasovala 18 bodů! Mě málem spadly brejle! Ale, je to jen hra. Oběma gratulujeme.

Jak vypadá aktuálně tabulka průběžných výsledků? Cedrik si upevnil top pozici. Helenka drží stříbrnou pozici, ale poslední partii bude muset hrát za všech okolností. Ráďa ještě může ze své bronzové příčky promluvit do vyšších pořadí. Hráčky Sasanka a Zsoka mohou svým soupeřům cestu na pokerový vrchol ještě pěkně znepříjemnit.

V pondělí 8.2.2021 v 19:00 hod se opět těšíme na kontaktnou!

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Krupiéři Iva a Jarda