2. hra Slovní Poker On-line 2021 – zahájení soutěže a průběh 1. partie

Pandemie Covidu -19 nás ani po roce nechce nějak opustit, a tak díky všem vládním a hygienickým opatřením nám nezbývá nic jiného než se scházet pouze na dálku a hrát po internetu. Slovní Poker Online se ukázal jako celkem dobrý nápad. Do soutěže se zapojila řada nadšených hráčů. První hra Slovního Pokeru Online úspěšně probíhala více jak měsíc, tak proč si ji nezopakovat znovu, že?

Slovní Poker Online tedy vstoupil do svého druhého dějství. Ke „starým“ karbaníkům, nikoliv však věkem, se připojili noví. Máme z toho velkou radost, že hra s písmeny se stala tak populární a navíc v takové atraktivní podobě: „hry naživo“!

Připomeňme si, že celou první hru o deseti partiích suverénně vyhrál Cedrik, následován Ráďou a Helenkou. V úterý 9. února 2021 o půlnoci jsme na našich stránkách uzavřeli přijímání přihlášek do druhé hry, abychom se mohli ve čtvrtek 11.2. a v pátek 12.2. poprvé sejít u další série napínavých karetních partií.

Do (čtvrtečně – pondělní) skupiny „A“ byli vylosování hráči: Zuzankie, Juana, Irenka, Helenka a Sarkastický hráč. Do skupiny B (úterně – páteční) nesmlouvavý čtvrteční ranní los vylosoval: Cedrika, Sasanku, Zsoku, Jarvece a Rudouše. Moderátoři soutěže a současně krupiéři zůstali beze změny. Těm pomyslný los přiřadil počítač, žetony, sady Pokeru, jmenovky hráčů a velký stůl pro „karetní párty“!

Očekávaný první čtvrteční večer o sedmé právě nastal. Byla zahájena 1. partie druhé hry. Hráčům ze skupiny „A“ byly do e-mailových schránek odeslány první písmena z rozdaných karet a z hozených kostek. Čekali jsme na úvodní příhozy. Základní vklad v 1. partii činí 5 bodů. Po finále předchozí hry jsme si připadali jako by jsme na dálnici ze 150 km/h přibrzdili na 30 nebo, že jdeme dokonce pěšky! Tak na nás krupiéry zapůsobily první vklady skromného počtu žetonů, i přes to, že hráčky ještě bank postupně navýšily každá o 5 bodů. Prostě jsme byli namlsaní tučnými finálovými banky, ve kterých mince dokonale chrastily! A jak se v 1. partii dařilo hráčům? U některých z nich písmenka připomínaly spíše blízkou katastrofu. Se situací se nejlépe popral Sarkastický hráč, i když vlastně jde o hráčku, která jako první složila slovo: „BACHYŇ“ za 15 bodů. Juana si připravila slovo: „PYKAJÍ“ za 13 bodů, Irenka našla mezi písmeny slovo: „HARANTY“ (12 bodů). Helenka z karet upekla „PRACNY“ (11 bodů). Zuzankie byla velmi blízko vítězství. Kdyby se více zamyslela a našla slovo „vymyslí “,  posunulo by jí to k zisku celého banku. Jenže padlo slovo: „SLÁMY“ za 12 bodů, které bohužel na vítězství v 1. partii nestačilo. Vyhrál tedy Sarkastický hráč (hráčka) a připsala si celý bank 50 bodů. Gratulujeme!

Páteční večer patřil velmi silně obsazené skupině „B“. Čekali jsme velký „fičák“. A taky přišel. V 19:00 hod si už všichni hráči rovnali svá písmena z karet a z kostek. Čekali jsme, kdo první roztočí kolotoč sázek a do jaké výše se nakonec příhozy vyšplhají. Hráči mezi sebou soupeřili pouze ve čtyřech, protože Jarvec se z technických důvodů nezúčastnil. Velká škoda takto hned při zahájení nové hry. Snad mu to v úterý již vyjde. Karetní bitva začala! Po všech příhozech i dorovnání se bank vyšplhal na pěkných 105 bodů. Úvodní hra tedy začala pěkně zostra. A co hráči našli ve svých kartách tentokráte? Radouš nás chtěl ujistit, že pokud děvčata něco „zkonily“ tak to taky ZLAMILY??? To už mohly rovnou zežirafovat nebo zežralokovat … bohužel, tak taková složenina neprošla. Radouš tedy nabídl náhradní řešení a u žen přitom zůstal: „MAZLILY“ se za 14 bodů. Zsoka nás okouzlila slovem: „AGILITY“ (14 bodů), které sice na první pohled vypadá cize a u nás v češtině nikterak používané, ale opak je pravdou. Agility je výraz, který souvisí s výcvikem vodících a asistenčních psů. Výraz u nás už zdomácněl a proto byl uznán. Inu stále se učíme… a pokud k tomu přidáme disciplínu, mrštnost, hbitost a rychlost, třeba z nás krupiérů jednou budou dokonalí psi! Sasanka taky přispěla dalším oříškem do pátečního dortu neobvyklých výrazů. Chtěla se projít „KVASICÍ“ (14 bodů), protože je to na mapě, ale po dodatečném přezkoumání tohoto geografického názvu jsme došli k objasnění, že se nejedná o vísku ta Kvasice, což Kvasicí by klidně mohla projít, ale že jde o vísku ty Kvasice, a v takovém případě by se prošla Kvasicemi! V euforii pátečního večera jsme Sasance přiřkli 14 bodů a čekali ještě na Cedrika. Ten se asi už těšil do postele, a tak z karet vykouzlil slovo „PYŽAMA“ za 15 bodů. Se svými pyžamy tak pobral celý bank 105 bodů. Určitě se mu v pyžamu usínalo s báječným pocitem výhry! Gratulujeme! Partie se nám, díky konzultacím, skoro o 30 minut protáhla, a tak jsme se taky začali pohlížet po nějakých těch pyžamech.

Závěrem musíme dodat, že páteční večer byl velký „nářez“! Tři hráči už sahali po balíku bodů a Cedrik jim ho v pyžamu vyfoukl před nosem jak legendární lovec Růžového Pantera – inspektor Clouseau! Má nyní na svém kontě celkem 180 bodů!

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 2. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Další partií pokračujeme se skupinou A v pondělí dne 15.2.2021 od 19:00 hodin. Skupina B si počká do úterka 16.2. ve stejnou dobu. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 12.2.2021