2. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 2. partie

Druhá hra Slovního Pokeru Online se nám již dokonale rozjela! V pondělí si 2. partii zahráli hráči skupiny „A“, v úterý potom hráči z „Béčka“. Napětí, pramenící z této neobvyklé karetní sázkové hry, je nepřekonatelné a hráči se již předem dlouho těší na zahájení každé další partie. Proto je celkem škoda a docela nás mrzí, že hráč Jarvec do rozjetého vlaku ani pořádně nenaskočil a už z něj raději vystoupil.

Hráči „Áčka“ zasedli ke 2. partii v pondělí v obvyklé sestavě: Zuzankie, Juana, Irenka, Helenka a Sarkastický hráč. Hráči skupiny „B“ ve složení: Cedrik, Sasanka, Zsoka, Radouš a Jarvec se karetně vyřádili až v úterý. Tedy respektive hráli jen 3 hráči, protože Radouš slavil „Kristova léta“, k čemuž mu ještě jednou gratulujeme a Jarvec se do partie již vůbec nezapojil. Slovní Poker není moc těžká hra, jen je třeba dobrá paměť, znalost češtiny a funkční PC s internetovým připojením. Když si představíme, že bez funkčního PC a internetu se dnes nezaregistrujeme ani do očkování proti COVIDu-19, pak tedy někteří hráči zůstanou „Slovním Pokerem nenaočkovaní“! A upřímně, my se Pokerem očkujeme rádi!

Pondělní druhé partie se zúčastnil plný počet hráčů, resp hráček. Do večerního klání měl celkem dobrou výchozí pozici „Sarkastický hráč“. Úvodní triumf z prvního kola ovšem nezopakoval a po „prošvihnutí šance“ k první výměně karet, další příhoz spoluhráček raději nedorovnal, tudíž do boje o celkový večerní bank již nezasáhl. Ovšem to vše nic neubralo na napínavosti celé partie. V banku se sešlo 90 bodů a čekali jsme, která z hráček se jich nakonec jako ta nejšťastnější zmocní. A jak literárně pojmout skladbu slov? Inu takto: Zuzankie se „ZLOBÍ“ za 12 bodů, že s Helenkou: „DOVYSEKALI“ za (16 bodů) Juaniny: krásně zelené „ŘÁDKY“ (za 14 bodů), patrně pórku či mrkve! Jen Irenka na to šla o něco: „CHYTŘEJI“ a s 18ti body v kapse sama utrhla vykvetlý bank ve výši 90 bodů! Gratulujeme!

V úterý byla zahájena večerní partie bez dříve jmenovaných Rudouše a Jarvece. Ovšem ani tak nechybělo partii velké napětí. Zsoka začala pěkně a „SEXY“ za 14 bodů. Sasanka přilnula k hudebnímu umění a přiklonila se k „BACHOVĚ“ hudbě. Jenže, u hudebního velikána nastala drobná korekce a to díky výňatku z ustanovení pravidel, které citujeme: Pozor!: Písmeno „ch“ je na jedné kartě s hodnotou 5 bodů a v balíčku karet Slovního Pokeru je najdeme celkem 2x. Písmena „C“ a „H“ smí být pou­žita pouze samostatně, není povoleno pomocí nich složit písmeno „CH“, neboť souprava karet již „CH“ obsahuje. A tak hudební génius se nezapočítal. Sasanka však měla v rezervě ještě jedno slovíčko a to „BAČOVY“ za 15 bodů … a my k tomu literárně dodáváme slovo od Cedrika: „SOBEČKY“ za 17 bodů, čímž si celkem zaslouženě a nesobecky přivlastnil celý bank 55 bodů! Gratulujeme!

A co dodat závěrem? Je celkem škoda, že hráči, kteří se přihlásí do soutěže Slovní Poker Online si nevyzkouší s námi ani jednu partii a raději to vzdají dříve než si s námi ověří své znalosti a reálné možnosti. Je to hra, která není těžká ani nemá složitá pravidla a ani nikdo při ni nepřijde o svou hlavu… tedy, jen v krajním případě, že bude přemýšlet až moc!

Každopádně se nám trochu změnilo pořadí v tabulce průběžných výsledků. „Zlatý“ Cedrik vede, Irenka se blýská stříbrnou medailí a Sarkastický hráč pevně svírá bronz. Jarvec je prozatím na bramborovém postu, ale nadále bude odevzdaně klesat až ke dnu tabulky, neboť z rozjeté hry jej nemůžeme vyřadit. Páté až osmé místo okupují Zuzankie, Helenka, Juana a Ráďa. Konec patří společně Zsoce a Sasance. Vzhůru do další Pokerové bitvy! Ve čtvrtek od sedmi večer si to rozdá nezkrotná skupina „A“, v pátek ve stejnou dobu se těšíme na slavné „Béčko“.

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 2. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 17.2.2021