Slovní Poker On-line 2021 – průběh 7. partie

Čtvrtek nastal, kalendář ukazuje 28.1.2021 a s ním začíná již 7. pokračování hry Slovní Poker online. K virtuálnímu stolu „A“ se posadili: Helenka, Ráďa a Sasanka, ke stolu „B“ pak už jen: Cedrik, Zsoka. S Irenkou, Juanou a Zuzankie jsme se v minulé partii museli rozloučit, protože jejich bodová konta nevydržely kolotoč divokých sázek.

V sedm hodin večer všichni zbývající účastníci ve hře obdrželi do svých e-mailových schránek 5 písmen z rozdaných karet a ze 3 hozených kostek. Hráči i hráčky oplývali „vyrovnaně tučnými bodovými konty“, a tak jsme s napětím čekali, kdo jako první roztočí riskantní kolo štěstí a o kolik se bude dnes hrát. Krupiérka Iva během večera přijala a odeslala kolem 90 e-mailů. Hráčů ubylo, tak i kapacita komunikace odpovídala spíše většímu vlakovému nádraží než komunikaci letového dispečera.

Na zvýšení sázek do banku jsme opravdu nemuseli dlouho čekat. Cedrik od stolu „B“ nastavil první příhoz o 12,5 bodů a pomocný krupiér tak musel „řezat žetony“! Zsoka samozřejmě dorovnala. Další příhoz o 15 bodů byl u stolu B už konečný. Taktické výměny karet umožnily Cedrikovi sestavit slovo, se kterým se snad nikdo z Čechů ještě nesešel s: „BRAHMANY“ (18 bodů), což by se dalo vysvětlit jako sejít se s obyvateli města „Brahman“, které leží „prakticky nedaleko od nás“ na Papui Nové Guinei! Čeština je opravdu krásná. Doufám, že rodilého Brahmana někdy potkám. Doufám, že to nebude nějaký rozzuřený zebu z USA. Zsoka statečně vzdorovala, ale její „ZARACHY“ (14) na Cedrikův skot ani obyvatele z Papui či Brahmanem osvícené hinduisty nestačily. Cedrik si tedy připsal celý bank ve výši 95 bodů. Gratulujeme!

Stůl „A“, co se týká příhozů, řádil mnohem více. Sasanka odvážně rozpoutala velký sázkový kolotoč, načež se ke konci partie na stole sešel bank 180 bodů! Tedy, kdo tohle vyhraje? Ráďa byl nejrychlejší se svými: „CHOUTKY“ (13 bodů), patrně na zisk banku. Sasanka by se svým slovem určitě nikoho nenechala: „ZAHYNOUT“ (15). Helenka tak dlouho manévrovala až došla ke slovu: „UHÝBAJE“ (18) a krásná románová čeština se jí tak náramně vyplatila! Připsali jsme ji celý bank ve výši 180 bodů. Také gratulujeme!

A jak vypadá průběžná tabulka výsledků Slovního Pokeru? Cedrik stále v čele, ale 2. Helenka mu již dost šlape na paty. Zsoka nám sestoupila na bronzovou příčku, Ráďa schytal brambory a je čtvrtý, na 5. místo klesla „sázková dračice“ Sasanka, které to tentokráte nevyšlo. Osmou partii si zahrajeme opět v pondělí 1. února! Tvrdá muzika zůstala na úrovni „heavy metalu s povinným vkladem 20 bodů“. Každý z hráčů má ještě dostatečné silné konto. Držíme všem hráčům palce a přejeme velký kus štěstí!

V pondělí 1.2.2021 opět v 19:00 hod se těšíme na další, již 8. partii.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Trenéři Iva a Jarda