Slovní Poker On-line 2021 – průběh 8. partie

Ještě nedávno jsme decentně oslavovali příchod Nového roku a už máme měsíc únor 2021! V pondělí dne 1.2. jsme přistoupili k pokračování hry Slovní Poker online. K virtuálnímu stolu „A“ se tradičně posadili: Helenka, Ráďa a Sasanka, ke stolu „B“ pak: Cedrik a Zsoka. Těchto pět hráčů usiluje o titul Pokerový král nebo Pokerová královna první hry. Necháme se tedy překvapit.

V sedm hodin večer hráči obdrželi do svých e-mailových schránek 5 písmen z rozdaných karet a ze 3 hozených kostek. Nejvíce na pozoru se museli mít Ráďa, který vstupoval do 8. partie s hubeným kontem 85 bodů a Sasanka se 70ti body. Jejich zaváhání by znamenalo pro příští partii téměř jisté stop. Krupiérka Iva během večera přijala a odeslala opět něco kolem 90 e-mailů. Zbývající hráči jsou již „pokeroví mazáci“ a vícečetných dotazů či urgencí na akce během rozehrané partie nebylo třeba. Kapacita večerní elektronické komunikace opět odpovídala již dříve zmíněnému vlakovému nádraží, tedy v menším městě.

Pokerový večer by se dal ohodnotit jako poklidný. Sázky jednotlivých hráčů nebyly nijak výstřední. Na zvýšení sázek jsme ani nemuseli dlouho čekat. Bank u stolu „B“ se zastavil na hodnotě 70 bodů a čekalo se jen na to, kdo jej vezme, zda Cedrik nebo Zsoka. Cedrik ve svých kartách našel slovo „ŠACHY“ (za 13 bodů). Čekali jsme na to, co objeví Zsoka a zda slovní skóre Cedrika trumfne. Našla slovo „FÓRY“ též za 13 bodů, a tak si hráči celý bank opět spravedlivě rozdělili.

Stůl „A“ na příhozech o trochu víc řádil. Po chvíli bylo v banku 120 bodů! Ráďa měl jasno asi od samotného začátku. Se svoji „JANIČKOU“ nasbíral 17 bodů a čekalo se na dvě dámy ve hře. Helenka našla v kartách lingvistu a lexikografika českého původu jménem: Ladislav „ZGUSTA“ (15 bodů), což na Ráďu bohužel nestačilo. Situaci ještě hodně zamotala hráčka Sasanka s pěknými nápady, točícími se kolem kovářského bucharu, ale stále to nebylo to pravé spisovné. Nakonec prošlo slovo „RUCHADLO“ bratranců Veverkových, ovšem i to vydalo pouze 15 bodů. A bylo dovoráno… ehm, tedy dohráno! Celý bank 120 bodů i s Janičkou skočily do náruče šťastnému Radkovi. Gratulujeme!

A jak je na tom průběžná tabulka výsledků? Cedrik si za remízu nic nepřipsal, ale ani neodepsal a stále vede. Helenka s Gustou neuspěla, ale udržela si druhou příčku. Na bronz se vyhoupl statečný Ráďa, čtvrtá bramborová je Zsoka. Sasanka si drží 5. pozici, ale její příští partie bude hodně o napětí, neboť do ní bude vstupovat pouze se 30 body. Bude ji tedy reálně hrozit bankrot. Devátou partii si zahrajeme opět ve čtvrtek 4. února od 19:00 hod. V této partii bude naposled povinný vklad ve výši 20 bodů. Držíme všem hráčům palce, přejeme velký kus štěstí a především lingvistické inspirace!

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Krupiéři Iva a Jarda