7. Turnaj Deskovek 2019/2020 Othello – ohlédnutí za průběhem a výsledky

Dnes 13.2. proběhl další, již 7. letošní turnaj Deskovek sezóny 2019-2020, a to v Othellu Počet účastníků se oproti předchozímu zvýšil. Do celoroční soutěže deskových her vstoupili i noví hráči, kteří svými výkony učinili klání v Othello napínavé. Zahrály si s námi i zrakově hendikepované hráčky z klubu Deskovek Dědina. Některé soupravy Othella jsou pro hmatovou orientaci hráčů s vadami zraku upraveny.

Do turnaje se přihlásilo celkem 16 hráčů, což na přetrvávající chřipkovou epidemii je celkem solidní účast. Hrálo se švýcarským systémem losování, který  k sobě v každém kole řadil hráče se stejným počtem bodů, získaných v průběhu turnaje. Z časových důvodů jsme měli obavy, abychom stihli odehrát potřebný počet kol, tedy nejlépe sedm. To se nakonec, přes bouřlivou atmosféru rozjásaných hráčů, podařilo.

Tak, jak probíhala jednotlivá kola, utvořila se malá skupinka „neporažených“. Ovšem i neporažení se musí nakonec jednou u desky sejít a porovnat vzájemně své herní síly. Ve třetím kole konfrontaci znalostí hry zvládli nejlépe už jen Daddy a Maple. Své soupeře opět rozdrtili, což je následně ve čtvrtém kole svedlo společně k jedné desce. Tam rozhodl ve svůj prospěch Maple a těsným výsledkem 34:30 (2:0) si pojistil svou průběžnou pozici – lídra turnaje, která mu nakonec náležela i po skončení turnaje. Maple nezaváhal a stal se vítězem. Na Daddyho „zbylo“ jen stříbro. Jen stříbro? Daddy v turnaji podal fantastický výkon a prakticky prohrál jen s Maplem – „nedávným účastníkem MS v Othello skupiny B“ a držitelem 3. místa na světě! To je podobné jako se postavit do boxerského ringu v palčákách a snažit se tváří v tvář uspat mistra středně těžké váhy! To se opravdu nikomu nepovede každý den, snad jedině slavnému „Rockymu“.

Velmi statečné výkony podávala hráčka S.A., která si mezi účastníky vybojovala báječné 3. místo. Velmi dobré výkony podali i Zikmund, Vykřičník a Sigma. Bárt, po prvních dvou neúspěšných kolech, všemi kamarády povzbuzován, dokonale zabojoval a se 7mi body obsadil 6. – 8. místo, což ve velké konkurenci byl velmi solidní výsledek. Díky tomu si drží průběžné 3. místo v ligové tabulce Deskovek v kategorii junior. V čele celkové tabulky došlo jen k mírným pozičním „otřesům“. Daddy dál hájí svou první pozici, ovšem už jen o bod před Maplem. S.A. se vyhoupla na třetí příčku a dominuje v kategorii nejlepší juniorka. Terminátor si naordinoval turnajový oddych, který ho v tabulce stál propad o jednu pozici, na 4. místo. Je to však kvalitní hráč, a tak se těšíme, že třeba příště „přijde, uvidí a zvítězí!“

Odpolední „Othello“ klání opět rychle uteklo. Akci jsme malinko časově přetáhli, cca o 5 minut, za což se touto cestou kolektivu Městské knihovny – pobočka Smíchov omlouváme. Vyhlášení výsledků a gratulace vítězům jsme zakončili tradiční společnou fotografií. K předání mincí Genius Loci již nedošlo, a tak určitě k tomu využijeme příští klubové setkání.

A co nás čeká dál? Pololetní prázdniny, po nich Pescado a představení deskové hry – kanadská dáma 12×12 polí.

Přijďte si s námi zahrát! Těšíme se na Vás již ve čtvrtek, dne 27.2.2020, tradičně od 16:00 hod.

Váš team Deskovek Ivana a Jarda S.