3. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 8. partie

Kdo by si byl na začátku 3. série hry Slovní Poker Online pomyslel, že nám to tak rychle uteče. Sehráli jsme již 8. partii se základním vkladem 20 bodů a rozloučili jsme se s další hráčkou, jejíž bodové konto skončilo v bankrotu.

Ve čtvrtek večer se k virtuálnímu stolu „A“ sešli natěšení hráči: Cedrik, Juana, Irenka Tandem, Papulka a Zuzankie. Irenka Tandem byla v sedmé partii ušetřena bankrotu, a tak mohla do osmé partie ještě svými zbývajícími bodovými prostředky, ve výši základního vkladu 20 bodů, zasáhnout. Úvodní vklad ji zaručoval hru jen do té doby, než by se našel někdo, kdo by do banku něco málo přihodil. Skupina „A“ je ovšem parta gentlemanů a nikdo tak ze solidarity neučinil. Hra byla otevřena pro všechny a osud tak ležel v kartách i na kostkách každého hráče včetně karet Irenky. Písmena byly celkem solidní bodové hodnoty, ale za to na kostkách se sešly samohlásky jako řemen: U, U, I, Y, Y ! Ale, jo. Čeština unese všechno a věřili jsme, že i z tohoto hráči něco zajímavého, bodově tučného, vykouzlí. Po sérii výměn karet tzv. na jistotu, kdy se hráči vzdali čárek, háčků a nepotřebných písmen, tak za další krátkou chvíli jsme obdrželi první zprávy. Cedrik našel slovo: „ZBUDU“ za 12 bodů. Sám uznal, že na výhru to nějak nevypadá. Juana poslala slovo: „DRUHÝ“ za 14 bodů, což určitě nebyla předpověď na umístění Cedrika ve Slovním Pokeru Online. Zuzankie nám oznámila slovo: „VDOVINY“ za 11 bodů a my bychom mohli návazně vtipně dodat slovo od Irenky Tandem: „VÝKUPY“ za 14 bodů. Irenka i Juana měly za vytvořená slova shodný počet bodů 14, jenže do hry ještě promluvila Papulka. Slovo: „CHYBUJU“ za 17 bodů bylo dostatečně bodově výživné a vyneslo ji na výsluní slávy dalšího vítězství v této hře a k zisku celého banku ve výši 100 bodů v 8. partii. A pak, že se říká: „Chybovat je lidské…“. Gratulujeme!

V pátek večer v 19:00 hod., se k virtuálnímu stolu „B“ tradičně sešli: Zsoka, Helenka, Sarkastický hráč (hráčka) a Ráďa. Jenže Ráďa se omluvil z důvodů akce, kterou si s kamarády nemohl nenechat ujít, a tak prakticky hrály jen 3 odvážné hráčky. Zsoka a Helenka nastupovaly s luxusním bodovým kontem 103 bodů. Sarkastický hráč (hráčka) nastoupila s 50 body a doufala v dva malé zázraky: 1. – že nikdo nepřihodí, 2. že vyhraje! Hmm… tak, musíme konstatovat, že situace se vyvinula úplně jinak. Hrála se partie ve stylu „HARD POKER FACE“! Karty byly celkem solidní, písmena na kostkách taky. Proběhly jen dvě výměny po jedné kartě. Zsoka, která neprovedla ani jednu výměnu, při druhé příležitosti navýšila bank o 20 bodů a světe div se! Nikdo nedorovnal. Poprvé v Poker Tour vyhrál hráč, který ze svých karet nemusel ukázat ani jedno písmenko! Tento „poker face“ vynesl Zsoce vítězství bez boje a 100 bodů z banku. Ovšem nutno dodat, že 40 bylo jejích. Gratulujeme! Věříme, že jste určitě zvědaví, jak by to dopadlo, kdyby se karty přeci jen musely odkrýt? Tak, jo. My vám však prozradíme jen to, že Zsoka by měla slovo za 16 bodů, Sarkastický hráč za 12. U Helenky se nám její lingvistický nález, v době tvorby tohoto článku, nepodařilo zjistit. Ale mimo hru si můžete vyzkoušet složit nějaké slovo z jejích následujících písmen: S, G, háček, C, B, U,  E, I, A, A.  Pokud byste našli slovo za více jak 16 bodů, tak páteční bank by byl tutově váš! A jak partie zamíchaly celkovým průběžným pořadím 3. hry Slovní Poker Online?

Ráďa s 220 body svou pomyslnou zlatou medaili vymáchal v divoké vodě a „vysušil“ ji do stříbra. Na trůn nejvyšší usedla Papulka s 222 body. Cedrik sestoupil k bronzu a má 189 bodů. Zsoce se 163 body se patrně u pytle s brambory moc líbí, jelikož je hráč – hamoun, a tak od něj bez boje vystrnadila původní spoludržitelku Helenku na páté, tedy „mimo bramborové“ místo s 83 body. Zuzankie drží šestou příčku se 47 body, hned za ní na sedmém místě je Juana se 42 body. Sarkastický hráč (hráčka) sestoupila do hlubin tabulky a hubených 30 bodíků na svém kontu drží jen jako vstupenku do předposlední deváté partie. Bude čekat na zázrak!

Devátá partie nás čeká opět v pondělí se skupinou „A“ a v úterý s partou „B“. Všem hráčům i hráčkám přejeme hodně štěstí, správný risk a další prima lingvistické nápady! Těšíme se na Vás!

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 3. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 22.5.2021