3. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 9. partie

Po necelém měsíci jsme se ocitli skoro na konci 3. série karetní hry: „Slovní Poker Online“. Sehráli jsme již 9. partii, tedy poslední partii se základním vkladem 20 bodů a rozloučili jsme se s dalšími sympatickými hráčkami, kterým se bodové konto natolik ztenčilo, že do desáté partie – tedy do finále hry, se základním vkladem 30 bodů, bohužel nepostoupily.

Pondělní večer tradičně patřil hráči a hráčkám virtuálního stolu „A“, u kterého se sešli: Cedrik, Juana, Papulka a Zuzankie. Juana (42 bodů) a Zuzankie (47 bodů) měly přetěžký úkol, a to odolat sázkovým tobogánům a pokusit se z mála vytěžit maximum. Karty byly přesně v 19:00 hod. rozdány, kostky odhalily první písmena. Bitva o finále mohla začít! Písmena byla u všech bodově vydatná a po prvních výměnách karet jsme čekali na nějaké příhozy. Nic dramatického však nenastalo. Bank se ustálil na 80 bodech. Partie opět probíhala v gentlemanském stylu i v celkem svižném tempu. Dámy na pokraji bankrotu bojovaly jako lvice v naději, že češtinu přetaví do nějakého bodového zisku. Zuzankie vykouzlila ze svých karet slovo: „BUDÍCE“ za 14 bodů. Juana našla mezi kartami: „SAVIČKU“ za 16 bodů a Papulka dodala slovo: „JAHVEMU“, též za 16 bodů. Do prozatímní bodové remízy vstoupil jako poslední Cedrik, který zkomponoval slovo: „FUGÁM“ za 20 bodů, a tím pádem bylo v partii „áčka“ virtuosně rozhodnuto! Cedrik se stal vítězem 9. partie a majitelem banku ve výši 80 bodů. Jeho velmi solidní výkon odsoudil hráčky Juanu i Zuzankie v 10 partii jen do pozice pasivních pokerových fanynek. Zuzankie, byť ji zbylo 27 bodů a Juana (s kontem 22 bodů) se do finále nevstoupí, protože jejich bodové jmění nestačí na základní povinný vklad 30 bodů. Zbylé body ze 3. hry se jim však přičtou k celkovému výsledku „Slovní Poker Tour 2021“. Cedrikovi gratulujeme k pěknému výsledku a držíme palce oběma statečným finalistům, tedy Cedrikovi i Papulce.

V úterý večer se u virtuálního stolu „B“ sešli: Zsoka, Helenka, Sarkastický hráč (hráčka) a Ráďa. Asi nejtěžší pozici ze všech měl Sarkastiký hráč s posledními 30 body na svém kontu. Přesně v 19:00 hod se hráči dozvěděli písmena z rozdaných karet a z hozených kostek. Asi nejdivočejší výměny karet předvedla Zsoka, která v obou fázích partie vyměnila po třech kartách. Ráďa a Helenka měnili po dvou kartách a Sarkastický hráč překvapivě ani jednu. O to víc nás překvapilo její navýšení sázky o posledních deset bodů, čímž své prasátko riskující hráčka definitivně rozbila. Hop nebo trop! Byli jsme nesmírně zvědaví, jak tohle dopadne. A začaly se odkrývat karty. Zsoka nám po kolotoči směn svých karet poslala slovo: „ODŇALA“ za 11 bodů. Radek šel na to především zvesela, a to i díky výši svého konta, a dodal slovo: „ZAPAŘITI“ za 15 bodů. Nutno dodat, že neměl asi na mysli nohy v gumácích, ale bujarou oslavu! Což nám záhy ve zprávě potvrdil. Souhlasíme! Co s nohama v bagančatech, že?  Sarkastický hráč nám poslal slovo: „CHMATÁK“ též za 15 bodů. Helenka ukončila naše čekání slovem: „ŠACH“ za 11 bodů. Bylo tedy rozhodnuto, že bank ve výši 120 bodů se tentokráte rozdělil mezi dva vítěze. Sarkastický hráč (hráčka) však musela mít o poznání větší radost, protože v poslední moment proklouzla do finále, tedy do 10. partie spolu s všemi ostatními dnešními aktéry karbanové bitvy, ve které, jak jsme již dříve uvedli, základní povinný vklad činí 30 bodů! A jak partie zamíchaly celkovým průběžným pořadím 3. hry Slovní Poker Online před velkým finále?

Ráďa s 250 body se opět vrátil od raftu a krátkém výpadku na trůn nejvyšší. Na prvním místě je pouze o chlup před stříbrným Cedrikem, který má konto „nahuštěné“ na slušných 249 bodů. Bronzovou medaili zatím pevně svírá ve svých rukou Papulka s 202 body. Zsoka stále neopustila pytel brambor a na čtvrtém místě vládne se 133 body. Na páté místo, ze dna tabulky, opět vyplaval Sarkastický hráč a 60 bodů ho posunulo do finále. O stupínek níže je Helenka s 53 body, která se též nedávno potácela v úrovni bankrotu. Bohužel, se sympatickými pokerovými karbanicemi Zuzankie a Juanou jsme se museli rozloučit. Do desáté partie své soupeře nedoprovodí, stejně tak jako Irenka Tandem a Sasanka, které vypadly ze 3. hry již dříve.

Velké finále – desátá partie nás čeká ve čtvrtek s dvoučlennou skupinou „A“ a v pátek s partou mušketýrů skupiny „B“. A to bude mazec! Všem hráčům i hráčkám přejeme hodně štěstí, správný risk a další prima lingvistické nápady! Těšíme se na Vás!

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 3. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 25.5.2021