3. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 4. partie

Rychle nám to ubíhá. Ve čtvrtek a v pátek hráči obou skupin odehráli již 4. partie Slovního Pokeru Online. To, že mají soutěž lidově řečeno: „v malíčku“ dokazuje fakt, že neriskují, taktizují nebo naopak rozjedou sázky ve velkém. Během čtvrtých partií krupiéry ani hráče technika nezaskočila, průběh obou herních večerů byl velmi svižný.

Ve čtvrtek v 19:00 hod, se k virtuálnímu hernímu stolu „A“, sešli: Cedrik, Juana, Irenka Tandem, Papulka a Zuzankie. Rozdané karty a písmenka z kostek nebyly špatné. Všichni směle kombinovali. Cedrik postupně vyměnil 5 karet a přesto se k němu písmena s větším bodovým ohodnocením ne a ne dostat. Všimli jsme si tzv. „zákonu schválnosti“ či snad „rozmařilosti štěstěny“ a to v tom detailu, že když jsou báječné karty s dobře hodnocenými písmeny, na kostkách padnou souhlásky, které snad ani nelze využít. V důsledku toho, byly příhozy do banku jen pár drobných bodů. Cedrik ve svých kartách během krátké doby našel: „BAJAJU“ za 12 bodů. Bajaja byl odvážný, a čteno ve španělštině by princ zněl asi jako: BACHACHA, ale ani při vtipném pomyšlení na cizí výslovnost, jsme Cedrikovi bonusové body přidělit nemohli. Juana zabojovala a věříme, že s klidem svého zázemí vytvořila slovo: „SPĚCHU“ za 15 bodů! Zuzankie přispěla do hry slovem: „NEKUCHALA“, též za 15 bodů a rázem jsme na chvíli měli dvě vítězky. Partii však uzavřela Papulka se slovem: „FAXU“ za 18 bodů. Příhoz do banku se jí vyplatil. Ten, tedy jako vítězka čtvrté partie, brala komplet ve výši 70 bodů. Gratulujeme!

Páteční večer v 19:00 hod u virtuálního stolu „B“ patřil Sasance, Zsoce, Ráďovi, Sarkastickému hráči (hráčce) a Helence. Písmenka z karet i kostek hráči dostali do svých e-mailů, mohlo se směle začít. Hráči béčka měli na písmena větší štěstí než áčko. Šlo jen o to, jak je hráči dokonale využijí. Po výměně pár karet došlo i na přisazování. Velkou sázkovou „vesmírnou prdu“ udělala Zsoka, Do banku nalila max. možných 20 bodů! Do jaké míry to bylo v tu chvíli taktické nelze posoudit, ale Helenka i Sarkastický hráč (hráčka) nedorovnaly. Ostatní však šli do toho a bank náhle ztloustl na úctyhodných 110 bodů! Pěkná váha a ještě kdyby to mohlo být ve zlatě! Sasanka po chvíli našla slovo: „LODĚNIC“ za 14 bodů. Ráďa se opravil a na druhý pokus nám poslal, již dle pravidel češtiny, spisovné slovo: „ARGONEM“ za 15 bodů. Chvíli tedy byl vítězem večera, tedy dokud nám Zsoka neposlala: „MIXÉRY“ za 20 bodů. A bylo hotovo! Vítězkou večera se stala Zsoka s dokonalými kuchyňskými pomocníky a svůj mimořádný sázkový risk přetavila ve zlato! Gratulujeme odvážné vítězce!

A jak po „Vesmírné prdě“ dopadla tabulka s průběžnými výsledky? Na prvním místě došlo ke změně. Cedrik se 149 body sestoupil na stříbrnou příčku. Se zlatem na prvním místě se nyní laská Zsoka se 163 body. Na bronzovou příčku vystoupala Papulka se 132 body. Ráďa klesl k na příčku k Sarkastickému hráči a k pytli brambor, tedy na dělené čtvrté místo. Oba shodně se 110 body. Snad se o ty chipsy nepoperou! Šesté místo patří Zuzankie se 107 body, sedmá je Helenka (73 bodů), osmá Irenka Tandem (60), devátá Juana (52) a Sasanka se vydala zkoumat dno tabulky se 44 body. Tento „bodový kyslík“ ji sice bude stačit na účast a průběh v páté partii, ale bude muset najít nějaký velký karetní poklad, který by ji umožnil opět vystoupat blíže k hladině.

Čtvrtá partie, zejména skupiny „B“, byla dle Helenky: „Opravdu nářez“. V páté partii je základní vklad do banku znovu 10 bodů. Všem hráčům i hráčkám přejeme hodně štěstí, správný risk a prima lingvistické nápady! V pondělí a úterý se na vás opět těšíme!

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 3. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 7.5.2021