3. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 1. partie

Už je to tady! Po delší pauze jsme opět zasedli ke karetním stolkům a pustili se do oblíbené, velmi divoké hry: Slovní Poker Online! Spousta hráčů nám v průběhu několika týdnů v e-mailech či telefonicky sdělovali, že v nekonečném „covidovém lockdownu“ mají už skoro „herní absťák“! Zahrnuli nás dotazy, kdy prý začneme zase opět hrát? Není divu, protože poslední partie předchozí série pokeru proběhla 22. a 23. března 2021! Za krupiéry i trenéry jsme moc rádi, že jsme mohli přispět k tomuto ušlechtilému návyku hráčů k neškodnému hazardu, k zajímavé hře online a k neotřelým slovním variacím naší krásné a pestré mateřštiny. Slovní poker online tedy významně řečeno: „dobře šlape na paty“ populárnímu karetnímu Syllabatimu. Každá z jmenovaných her má svá specifika. U pokeru je navíc zážitkovým bonusem „šílené“ sázkové napětí.

Slovní Poker Online jsme nasměrovali do svého, již třetího dějství. Všichni karbaníci zůstali této hře věrní a přibyli i noví odvážní hráči. Přihlášky byly uzavřeny 19.4.2021, abychom si mohli s novými účastníky soutěže ještě předem zatrénovat a následně se pak pustit do ostré a napínavé hlavní soutěže. Testovací hrou prošla nakonec pouze Papulka.

Do (čtvrtečně – pondělní) skupiny „A“ byli vylosování hráči: Cedrik, Juana, Irenka Tandem, Papulka a Zuzankie. Do skupiny B (úterně – páteční) los namixoval: Sasanku, Zsoku, Ráďu, Sarkastického hráče (hráčka) a Helenku. Moderátoři soutěže a současně krupiéři hry zůstali stále beze změny. Jarda a Iva si vylosovali počítač, internetové připojení, karetní stolek se žetony, jmenovkami účastníků a v neposlední řadě i prostor pro zpracování výsledků do přehledných tabulek! Telefon po ruce a telefonní seznam hráčů se stal již nezbytností.

Dne 26.4.2021 v 19:00 večer nadešel dlouho očekávaný večer. Byla zahájena 1. partie skupiny „A“. Tradičně všem „Ačkařům“ byly do e-mailu poslány písmena z rozdaných karet a samohlásky ze 3 hozených kostek. Těšili jsme se na první příhozy. Hrálo se velmi opatrně. Příhoz 5 bodů, který všichni dorovnali, nakonec přeci jen přišel. Cedrik postupně vyměnil celkem 4 karty a nakonec našel slovo: „REMIXY“ za 18 bodů. Zuzankie, po výměně komplikovaných písmen „H“ a „C“, ze kterých nelze vytvořit písmeno „CH“, které navíc taky měla, mezi kartami našla slovo: „UCHYŤ“ za 13 bodů. Na to bychom mohli navázat slovem: „SVÍDY“, které nové hráčce Papulce přinesly 11 bodů. Hráčka projevila během partie velkou dávku odhodlání a skvělé improvizace, protože těsně před zahájením partie ji vypověděl službu internet. Telefonické připojení však fungovalo, a tak jsme společnými silami mohli partii moderátorsky i herně úspěšně dokončit. Irenka Tandem po výměně dvou karet došla k celkem dlouhému slovíčku: „VYPUSTILI“ za 15 bodů. Juana partii uzavřela slovem: „PULZEM“ za 13 bodů. Je tedy rozhodnuto! Celý bank ve výši 50 bodů putoval k Cedrikovi, jehož „Remixy“ za 18 bodů žádná z hráček tento večer bodově nepřekonala. Vítězi gratulujeme!

Úterní večer patřil skupině „B“. U virtuálního stolu se měli sejít Sasanka, Zsoka, Ráďa, Sarkastický hráč a Helenka. Jako první se nám z důvodu zdravotní indispozice omluvila Helenka a v průběhu dne ještě z organizačních důvodů Zsoka. Helence přejeme brzké uzdravení. Na obě hráčky se těšíme v pátek při druhé partii. Technický odečet 5 bodů z kont obou hráček není nic dramatického a určitě vzniklou drobnou bodovou ztrátu v dalších partiích hravě doženou. A jak si vedli zbývající karbaníci? I v této partii se přihazovalo, a to celých 10 bodů! Sasanka se hodně zamyslela a nejspíše chtěla něco: „NADĚLIT“. Za toto své přání sklidila 12 bodů. Ráďa se zbavil karty „čárka nad písmeno“ a navíc všechny pobavil novým českým výrazem: „CIZOPRASE“, což by se dalo asi vyjádřit jako prase z dovozu nebo možná i neslušně chovající se cizinec v Čechách, ale samozřejmě, že měl na mysli „CIZOPASE“, což je z češtinského hlediska přechodník přítomný od slovesa cizopasit, nikoliv zvolání na přerostlého cizopasníka nebo cizího pasáčka ovcí…. Sarkastický hráč (hráčka) poslala slovo: „POCHYTEJ“ za 15 bodů, a to ji vyneslo vítězství v 1. partii i celý bank ve výši 55 bodů. Gratulujeme!

Závěrem musíme dodat, že oba herní večery byly na úvod 3. hry skvělé! Nová hráčka Papulka si, navzdory technickým potížím s technikou, odbyla tzv. křest ostrou pokerovou hrou velmi dobře. V průběžné tabulce třetí hry má Cedrik vzdáleného soupeře – Sarkastického hráče (hráčku), se kterou se zatím dělí o první příčku. Oba mají nyní na svém kontu 140 bodů! Jsme moc zvědaví, jak Sarkastický hráč dál vydrží s dechem, protože Cedrik je pokerový vytrvalec! Všem hráčům děkujeme za účast a budeme se těšit na druhé partie ve čtvrtek a v pátek.

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 3. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 27.4.2021