Slovní Poker On-line 2021 – průběh 5. partie

Ve čtvrtek 21. ledna 2021 jsme pokračovali ve hře Slovní Poker online již pátou partií, a to tradičně ve stejném složení hráčů. U stolu „A“: Helenka, Juana, Ráďa a Sasanka, u stolu „B“: Cedrik, Irenka, Zsoka a Zuzankie.

Karty byly zaslány hráčům pomyslným úderem hodin, přesně o sedmé večer. Písmena z rozdaných 5ti karet a první 3 vylosovaná písmena, hozená na kostkách, naznačovaly velmi těžký průběh této partie. Napínavá hra začala. Krupiérka u počítače – Iva s jednotlivými hráči opět svižně komunikovala. Přijala a odeslala více jak 130 e-mailů během 75 minut! Skoro bych to přirovnal k práci dispečera leteckého provozu!

S napětím jsme čekali na první údaje o změnách karet a především o výši sázek. Do páté partie v nelehké pozici, respektive s velmi „lehkým kontem“, vstupovaly hráčky Irenka, Juana a Zuzankie. Naopak velmi tučným balíkem bodů operovali Cedrik a Zsoka. A jak to nakonec dopadlo? U stolu „A“ si celkový bank 100 bodů rozdělili rovným dílem Ráďa s Helenkou. Prostě fifty-fifty! Radek našel ve svých kartách „MAGNETY“ za 15 bodů, Helenka „ZAHRAJE“, též za 15! Sasanka a Juana měly opravdu velkou smůlu, protože obě složily slova jen o bod chudší. Sasanky slovo „Prchaje“ a v případě Juany bych dodal k „Ohradě“, vyšly oběma jen za 14 bodů.

A jak dopadl stůl „B“? Sázky byly o něco nižší. Ovšem napětí zde taky nechybělo. Cedrik za slovo „ZABITÝCH“ zinkasoval 18 bodů a připsal si celý bank 80 bodů. Zsoka a Irenka složily shodně slovo za 16 bodů, což by jim u stolu „A“ vyneslo vítězství na půl, ale u stolu „B“ nikoliv. Vtipné spojení slov: „Zvábily“, „Riflemi“, na Cedrika, bohužel, nestačilo. A to musíme ještě dodat, že Cedrik měl písmenkový hendikep, protože jedna z e-mailových zpráv mu přišla nekompletní a dlouho mu chyběly dvě písmena z dohozených kostek. Inu moderní technika.

Průběžná tabulka výsledků Slovního Pokeru se nám, kromě 1. místa, opět poněkud zamíchala. Ráďa při honbě za stříbrem vystřídal Zsoku, která si tak své stříbrné nitky sbalila a třetí Helenka ji dokonce odsunula až na 4. pozici k hrnci brambor! Cedrik tedy stále neotřesitelně vede a v podpalubí tabulky to dokonale vře! Hráčkám, uzavírající tabulku soutěže, Juaně, Irence a Zuzankie pro 6. partii již zřetelně hrozí bankrot. Ovšem, i kdyby se tak náhodou stalo, je to jen hra a v další sérii partií Slovního Pokeru, u nových stolů, s losovaným obsazením  a s novými 100 body do hry budou mít další šanci zazářit!

V pondělí 25.1.2021 v 19:00 hod se těšíme na další, již šestou partii.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Trenéři Iva a Jarda