6. Turnaj Deskovek 2019/2020 Repello – ohlédnutí za průběhem a výsledky

Vánoce uběhly jako voda. Starý rok předal vládu roku novému, a ten jsme zahájili 6. turnajem školní sezóny 2019-2020. Hrálo se Repello. Snad blížící se pololetní klasifikace způsobila menší zájem ze strany hráčů, kteří se museli věnovat závěrečnému prospěchovému finiši.

Do turnaje se přihlásilo původně 14 hráčů, avšak kvůli dalším osobním povinnostem, vstoupilo do hry jen 12 účastníků.   

Rozhodčí tradičné provedli rozlosování. Záludný los k sobě přiřadil vždy 4 hráče ke třem deskám. U stolu „A“ se sešli: Terminátor, S.A., Maple a Mimi. Stolek „B“ obsadili Otazník, Nowan, Daddy a Knedlík. Stolek „C“ přivítal Bárta, Zikmunda, Janar a Tofíka, kterou ve druhém kole vystřídala Irenka.

V prvním kole se dařilo Terminátorovi, jenž s přehledem získal 22 bodů. Kombinační bitva proběhla mezi Maplem a S.A. Rozdíl jednoho bodu posunul na druhé místo u stolu Mapleho. U stolu „B“ se o prvenství dlouho přetahovali Daddy s Nowanem. Rozdíl dvou bodů určil za vítěze Daddyho. U desky „C“ v prvním kole kraloval Bárt. Zisk 18 bodů jej pasoval na první místo s velice pěknou vyhlídkou na solidní umístění v celém turnaji.

Druhé kolo a účast u stolků jsme opět ponechali náhodě. Los s námi opět pěkně zašpásoval. K desce „A“ přiřadil hráče: Terminátora, Otazníka, Mimiho a Bárta. Stolek „B“ obsadili Daddy, Janar, Knedlík a Zikmund. Deska „C“ se stala herním polem Irenky/Tofíka, S.A., Mapleho a Nowana. Průběh byl zajímavý u všech stolů. Terminátor se dokonale chopil slušně rozjetého turnaje a pokořil rekord dne ziskem 28 bodů v jedné hře. Mezi Otazníkem a Mimim při shodě bodů rozhodl až získaný stříbrný žeton, který pomohl k lepšímu umístění Otazníkovi. Bárt nějak na chvíli vypadl z role a nečekaně se ocitl až na bodovém konci. Stůl „B“ byl řízen pod taktovkou Daddyho. Zisk 23 bodů ho pasoval na první místo u stolu a tak zásadní bitva o další umístění se rozhodovala mezi Janar a Knedlíkem. Knedlík zabojoval a získal v žetonech 14 bodů. U desky „C“ Nowan navázal na svůj předchozí velmi dobrý výsledek a tentokráte vyhrál se ziskem 20 bodů. Maple se, při rovnosti bodů s hráčkou S.A., mohl radovat z lepšího umístění díky zisku jednoho stříbrného žetonu.       

A jak to nakonec, po sečtení všech výsledků, dopadlo? S nekompromisním ziskem 50 bodů ze dvou kol vyhrál a 1. místo získal Terminátor. Velmi pěkným a soustředěným výkonem 2. místo obsadil Daddy, se ziskem 40 bodů. 3. místo pro Nowana je milé překvapení. Doufáme, že Nowana tento úspěch naladil a přijde mezi nás častěji než v uplynulém roce.              

Příjemné, skoro až komorní, odpoledne rychle uteklo. Po vyhlášení výsledků a gratulacích vítězům, jsme ještě pořídili tradiční společné fotografie. Příště bychom rádi předali mince Genius Loci.  

A co nás čeká v únoru? Určitě pro mnohé pololetní prázdniny! Kdo však bude chtít, může si přijít zatrénovat Othello, ve kterém 13.2. proběhne turnaj, představíme karetní hru Sequence a pro dámisty a šachové nadšence Kanadskou dámu.

Pravidla her si připomeneme v průběhu pravidelných čtvrtečních Deskovek. Přijďte si s námi zahrát! Těšíme se na Vás při dalším klubovém setkání již ve čtvrtek, dne 30.1.2020 od 16:00 hod.          

                                        

Váš team Deskovek Ivana a Jarda S.