3. hra Slovní Poker On-line 2021 – výsledky a průběh 10. partie – finále

Tak, už je to tady! Známe vítěze 3. hry Slovní Poker online 2021 a vítěze celé série „Poker Tour Golden Cup“. Ale, vše pěkně po pořádku. Po více jak měsíci jsme se s hráči sešli při velkém finále – desáté partii.

Ve čtvrtek dvoučlenná skupinka Papulka a Cedrik zahájili finálový večer skupiny „A“. Bodová konta je v sázkách nijak neomezovala a rozdané karty i písmena, hozené na kostkách, zavdávaly naději na zajímavé lingvistické náměty hodny úspěchu. Nutno dodat, že Papulka do finále vstupovala s 202 body, Cedrik s úctyhodným kontem 249 bodů! Základní sázka v poslední desáté hře činí 30 bodů. První příhoz mohl být 30 bodů a druhý dokonce 60 bodů! Cedrik v partii měnil jen jednu kartu. Papulka v průběhu večera měnila celkem tři. Cedrik bank navýšil o 60 bodů a Papulka dorovnala. Bylo to finále, a tak se sluší soupeře dorovnat a nebo srovnat! Jak se to vezme. Po pár dalších minutách Cedrik poslal české jadrné slovo, které strážníci v městech, při vzniklém skutku, celkem slušně pokutují: „ZAFLUSATI“ za 19 bodů. Papulka na to kontrovala jarním úklidem domácnosti s přípravkem na okna: „CHEMAZUR“ za 17 bodů. Tento čistící prostředek sice osobně neznáme, ale body za něj na Cedrika tentokráte nestačily. Cedrik se stal vítězem desáté partie a připsal si ke svému „silnému kontu“ celý bank ve výši 180 bodů! Určitě gratulujeme nejen vítězi, ale i odvážné poražené finalistce Papulce, protože se domníváme, že je to na začátečníka naší soutěže velký úspěch. Doufáme, že se nám přihlásí do další hry, která bude zahájena někdy po prázdninách.

Páteční večer patřil hráčům „Béčka“. U virtuálního stolu se sešli čtyři mušketýři, resp, jeden mušketýr a tři mušketýrky: Zsoka, Helenka, Sarkastický hráč (hráčka) a Ráďa. Finále ve čtyřech už dlouho nebylo, a tak jsme čekali velkou sázkovou bitvu. Helenka s 53 body ani Sarkastický hráč (hráčka) se 60 body se do sázkových potyček nemohly moc pouštět, protože měly jako úspory jen hubená selátka. Ráďa vstupoval do 10 partie jako aktuální lídr tabulky s tučným jměním 250 bodů! Zsoka měla na svém kontu solidních 133 bodů. Karty byly rozdány a kostky hozeny přesně v 19:00 hod. Závěrečná bitva třetí hry mohla začít. Písmena na kartách byly opět celkem bodově vyvážená, na kostkách padly souhlásky, které v kombinaci s kartami vyžadovaly dost přemýšlení a češtinářského „Filipa“. Hráči postupně vyměnili 2 až 3 karty. Zsoka se projevila jako divoká pokerová karbanice a hned při první možnosti navýšila sázku o 10 bodů. Všichni samozřejmě vklad doladili a bank začal pěkně tloustnout. Na druhý odvážný příhoz Zsoky, ve výši dalších 20 bodů už, bohužel, nedosáhla Helenka a z partie předčasně vypadla. Do celkové tabulky Poker Tour Golden Cup ji zbylo 13 bodů. Ostatní dorovnali. Sarkastický hráč (hráčka) přiložila do banku své pohublé selátko i s chlívkem, protože v tu chvíli měla své konto dokonale vyčerpáno! Chvíle napětí gradovaly. Ráďa, patrně inspirován MS v hokeji, nám poslal jako první slovo: „LAPAČKY“ za 16 bodů. Bodovou laťku tak umístil hodně vysoko. Sarkastický hráč (hráčka) si patrně vzpomněla na auto svého dědy a poslala pěkné slovo: „DOCHOVALÝ“ veterán za 18 bodů. Rázem se tak ve finálové partii dostala do vedení. Čekalo se na sázkovou čertici Zsoku. Ta, bohužel, v kartách po chvíli vykouzlila slovo: „JASANY“ za pouhých 10 bodů a o vítězi finále skupiny B bylo rozhodnuto. Sarkastický hráč měla v posledních dvou partiích obrovské štěstí, protože v 9. partii uspěla a podělila se bank s Ráďou a nyní desátou vyhrála. Gratulujeme nejen ji, ale i finalistovi a všem ostatním hráčkám, které se až do finále probojovaly, což pokládáme za velký úspěch. Doufáme, že se všichni zúčastní i dalších pokerových her, které po prázdninách opět spustíme.

Zbývá už jen rekapitulace desáté partie a s tím i celé třetí hry. Jak to tedy vše dopadlo? Králem třetí hry „Slovní Poker online 2021“ se stal Cedrik se ziskem 339 bodů. Druhé místo s velkým štěstím získala Sarkastický hráč. Poslední partii a hubené selátko přetavila v konečných 220 bodů. Na bronzovém stupínku skončil Ráďa se 190 body. Papulka nakonec klesla na čtvrtou příčku, ale její výkon jako nováčka soutěže byl obdivuhodný, sympatický a dokázala v některých partiích i vyhrát. Zsoka, přes veškerou snahu a závěrečnou sázkovou smršť, dosáhla jen na celkové 5. místo se 73 body. Šestá skončila Zuzankie s 27 body, osmá Juana s 22 body, osmá Helenka s 13 body, devátá Sasanka se 4 body a tabulku třetí hry uzavřela Irenka Tandem, která své konto dokonale vyprášila a skončila bez bodu.

A jak dopadla soutěž celkově? „Poker Tour Golden Cup 2020 – 2021“ ovládl Cedrik s celkovým ziskem 1174 bodů. Pokud bychom to převedli na dolary, tak do uplynulých her vstupoval s celkovým kreditem 300.000 dolarů a skončil jako absolutní vítěz s 1,174.000 dolarů! Pro zajímavost v aktuálním kurzu ke dni vzniku tohoto článku to činí neuvěřitelných 23,863.898,- Kč!!! Tak, tomu říkáme opravdový král Pokeru! Jenže body jsou body! To je naše pěvná pokerová měna! Ráďa si taky polepšil a jeho 455 bodů v  Poker Tour ho řadí na stříbrnou příčku. Jo, mít tak 455.000 dolarů, to by bylo fajn! Sarkastický hráč (hráčka) skončila s bronzem v ruce a ziskem 396 bodů. No, neberte to! Taky slušné. Helenka je čtvrtá s 245 body. Irenka, přes úlet ve třetí hře, udržela páté místo s celkovým ziskem 142 bodů. Papulka jako nová tvář soutěže hned skočila na šestou příčku se 112 body. Zuzankie skončila na sedmé příčce a má 102 bodů. Zsoka se 78 body má svůj prostor na osmém řádku „Poker Tour Golden Cup“ tabulky. Sasanka je se 74 body devátá a Juana tabulku uzavírá s 22 body. Tímto jsme sérii her Slovního Pokeru 2020-2021 uzavřeli a po prázdninách začne nový Poker Tour Golden Cup první hrou. Pevně věříme, že se již nyní těšíte jako my a že se do další soutěže opět přihlásíte. Přejeme všem krásné prázdniny, slunné a pohodové léto.

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 3. hra a v tabulce výsledků „Poker Tour Golden Cup“ na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulky. Těšíme se na Vaši účast v příští hře. Po prázdninách u virtuálních stolků opět ahóój!

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 29.5.2021