2. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 6. partie

Po týdenní pokerové pauze, způsobené smutnou rodinnou událostí u moderátorů soutěže, jsme se v pondělí 8.3.2021 v 19:00 opět vrátili k oblíbeným partiím. Načali jsme druhou půlku 2. hry a očekávali jsme od hráčů velké nasazení.

Pondělní večer patřil skupině „A“ ve složení: Zuzankie, Helenka, Sarkastický hráč a Irenka. Zuzankie se ze 6. partie omluvila, a tak karetní párty se týkala pouze trojlístku žen. Divoké sázky se však nekonaly, rozdané karty s písmeny nenasvědčovaly tomu, že by měly vzniknout bodově výživná slova. Samohlásky, hozené na kostkách, tento jev ještě umocnily. Hráčky tedy spíše hledaly co nejdelší varianty. Čeština je však úžasná! Najít dlouhé slovo je sice někdy lingvistický oříšek,  ale výsledek stojí za to, a to zejména ve Slovním Pokeru. Snad největší smůlu na písmena měla Irenka. Složila hodně dlouhé slovo. Z karet i kostek doslova vyždímala maximum. Se slovíčkem: „NEOPROSTI“ nasbírala solidních 12 bodů. V mnoha hrách jsme se však mohli přesvědčit, že k vítězství takový bodový zisk většinou nestačí. Sarkastický hráč (hráčka) si nejspíš vzpomněla na letní večery u táboráku a našla hlášku na „krevpijící poletující havěť“: „HMYZE“! Což úhrnem dalo 13 bodů a jen dočasnou radost z možného úspěchu. Helenka složila slovo jen o jedno písmeno kratší než Irenka. Patrně si vzpomněla na dobu, kdy ze zájezdů do NDR za odměnu, byly naše české pracující ženy rády, že přes hranice: „PROVEZLY“ svým dětem kvalitní botičky. Ano, byla to doba, kdy „soudruzi z NDR“ občas něco popletli a „nevěděli, kde se stala chyba“, ale vyrábět boty pro děti ještě uměli. Slovíčko „PROVEZLY“ znamenalo pro Helenku zisk 15 bodů a tím i výhru celého banku 40 bodů! Gratulujeme!

V úterý 9.3.2021 se k virtuálnímu stolu sešli hráči a hráčky skupiny „B“. Cedrik vstupoval do partie s luxusním kreditem 240 bodů. Zsoka doslova rozemlela prasátko a doufala v zázrak s 15 body. Sasanka nastoupila se 105 body, Ráďa pak se 75 body. Nezúčastněnému Jarvecovi jsme opět z konta se 65 body ukrojili na povinný vklad. Partie probíhala celkem mírumilovně. Základní vklad byl po delší době navýšen právě o poslední Zsoky drobné. Hrálo se nakonec celkem o 70 bodů. Písmena byly v této partii o poznání lepší. Hráči se snažili uplatnit hlavně 3 bodové háčky. Jako první nám Ráďa poslal slovo: „OBĚTINKY“ za 15 bodů. Určitě v tu chvíli mohl opět pomýšlet na vítězství. Zsoka našla ve svých kartách: „LEŠTIVOU“, patrně břidlici na leštění kovů za 15 bodů, což by v tu chvíli znamenalo dělení banku „fifty-fifty“! Cedrik, jakožto znalec všemožných pokrývek hlavy, našel ve svých kartách slovo: „KULICHEM“ za 16 bodů a mohl se těšit na celý bank! Jenže se ještě čekalo na Sasanku …. čekalo, čekalo …. až jsme po telefonické urgenci zjistili, že čtecí zařízení v PC může být pěkně poťouchlé pokud ho člověk neposlouchá ostražitě. Záměna při čtení písmen B a P, stejně tak jako D a T, případně M a N, pokud je zařízení čte samostatně, se dá lehce přeslechnout. Sasance jsme tedy znovu zopakovali písmena a poskytli ji dodatečný čas na vytvoření náhradního slova. Sasanka zareagovala vtipně. Slovem: „CHYBOU“ za 13 bodů se tak přiznala k tomu, že bude muset svému „kompu“ příště lépe naslouchat nebo „usmažit zesilovač“. Po zveřejnění výsledků Cedrik, nejspíš radostí a s kulichem na hlavě, vyběhl ven na poslední chvíli před nočním zákazem vycházení, oslavit další lingvistické vítězství. Gratulujeme!

A co dodat závěrem? Hrdinně hrající Zsoce s tenkým kontem nepomohl ani bohatý urostlý mladík, ani starý miliardář, ani Jánošík, co bohatým bral a chudým dával. Ve 2. hře, bohužel, skončila. Což je nám moc líto. Ale počkejte ve 3. hře! Tam to opět rozsvítí s plným kontem! Ráďa už sahal po banku, ale ten nakonec bral do kulichu Cedrik. Helence fandíme při pašování botiček z NDR a gratulujeme, že prokázala bojovnost jako tenistka Kvitová, přezdívaná lvice. Věříme, že Zuzankie to ve čtvrtek časově vyjde a bude moct opět předvést své hráčské nadšení i umění. A co průběžné pořadí? Cedrik je stále ve vedení a jako další pokrývku hlavy mu nejspíš začneme shánět „Pokerovou korunu“. Na svém kontu má nyní 295 bodů. Kousek za ním kráčí Pokerová královna Irenka se 225 body. Bronzovou příčku a 145 bodů má Zuzankie. Bramborovou placku drží Sasanka s 90ti body. Do 7. partie má každý hráč dostatečný kredit. Nikdo se tedy nemusí bát „strašáka bankrotu“. Doufáme, že v sedmé partii v obou skupinách prolítne pořádný sázkový „fičák“! Základní vklad je 20 bodů.

Vše podstatné se tradičně dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 2. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 10.3.2021