Internetová soutěž 2020 – Karetní a deskové hry Ohlédnutí za výsledky z osmé série otázek

Prázdniny se nezadržitelně blíží. Školy, po více jak dvou měsících volna a různých hygienických omezeních opět otevřely, nejmladší žáci mohou zcela dobrovolně docházet (ale komu by se po tak dlouhém volnu asi chtělo, že?). Ti starší žáci, včetně maturantů, mají aktuálně „studijní kalup“. Přihlášky na střední nebo maturity a přihlášky na VŠ nyní řídí osudy spousty studentů. Kluby SONSů a TyfloCenter ještě nejsou v plném provozu. Městská knihovna Praha – pobočka Smíchov obnovila větší část svých služeb, ale bohužel, Deskovky mezi nimi zatím ještě nejsou. My sice nematurujeme, ale „internetově“ soutěžíme dál. Kvízy ze Syllabatimu a úlohy z brazilské dámy, které jste mohli v uplynulém týdnu řešit, byly na internetových stránkách Spolku zveřejněny od 19. do 25. května 2020.

Stále krásnější počasí láká ven k aktivním činnostem na zahrádkách i k příjemnému odpočinku na chalupách. Je spousta hráčů, kteří dokonale vypnou svá těla a to včetně i svých mozkových buněk a požívají příjemného relaxu. Je však ještě pár těch, kteří nezahálí ani při svém odpočinku a soutěží s námi. Děkujeme jim tímto. Jejich účast je pro nás vyjádřením velké morální podpory a dodává nám potřebnou sílu do naší další práce a do přípravy programů Deskovek, různých soutěží a smělých plánů do budoucna.

V tomto soutěžním cyklu nám přišlo celkem 58 odpovědí. V kategorii „Deskové hry“ – brazilská dáma nám jich došlo 32. Nejvíce z nich (8) nám poslal Daddy, což mu doplnilo průběžné skóre v deskových hrách o 32 bodů. S celkovým počtem 262 vede i nadále průběžnou tabulku Deskovek. Ostatní hráči přispěli shodně po 6 odpovědích. Helenka si do tabulky připsala 26 bodů, Ráďa pak bodů 24. Mony poslala sice zajímavá řešení, ale bohužel, od původní krátké vtipné pointy úloh se v některých z nich trochu více odklonila a tudíž nemohly být od nás bodvě ohodnoceny. Pořadí Deskovek je zatím v tabulce stabilizováno. Daddy je i nadále lídrem soutěže, následován Ráďou a Helenkou. Maple nám tentokráte ani na jednou úlohu z brazilské dámy neodpověděl, podobně jako Sasanka a Zsoka. Je to celkem škoda, ale věříme, že v příštích kolech to vše určitě doženou.

V karetní soutěži Syllabatimu, kromě tradičních přísloví a lidových moudrostí, přibyla ještě bonusová otázka, ve které hráči hledali z 12ti vylosovaných karet celkem dvě, co nejdelší a bodově „nejvýživnější“, slova. Kdo nenašel v tajenkách správné přísloví, měl možnost zabodovat právě v této bonusové otázce. A přesně této možnosti využili hráči rodinného seskupení Dadlin a Helenka. Dadlini našli správně jen 3 přísloví, ale vynahradili si to plným ziskem bodů z bonusové otázky, zatímco Helenka našla správně všechna přísloví, ale v bonusové otázce zaslala jen jedno slovo místo dvou možných, které mohla, což se v jejím bodovém hodnocení pochopitelně naštěstí pro ni projevilo jen mírně. Na první příčku ztrácí pouhý 1 bod!

Internetová soutěž se nám před prázdninami už chýlí ke konci. Její pokračování bude „nastartováno“ opět od září. Přes prázdniny se pokusíme připravit nový formát soutěží a připravíme pro vás nějaké nové hry. Snad nám plány opět nepokazí nějaký ten virus …

Všem hráčům, kteří se internetové soutěže a osmé série otázek zúčastnili, děkujeme a současně přejeme hodně štěstí i bystré mysli do další části.

Průběžné výsledky internetové soutěže zde.

Všem hráčům, kteří se internetové soutěže a sedmé série otázek zúčastnili, děkujeme a současně přejeme hodně štěstí i bystré mysli do další části.