Internetová soutěž 2020 – Karetní a deskové hry Ohlédnutí za výsledky ze sedmé série otázek

Tak, další pohodový týden, ve kterém jste s námi mohli soutěžit, je už za námi. Soutěžní kvízy ze Syllabatimu a úlohy z brazilské dámy byly na internetových stránkách Spolku zveřejněny od 12. do 19. května 2020.

Krásných slunečných dnů přibývá. Různých omezení a opatření v souvislosti s pandemií koronaviru postupně ubývá, což je fajn. Ovšem stále se musíme mít všichni na pozoru a dbát na hygienické zásady. Léto se blíží, s nimi i dovolené a během nich budeme mít možnost přemýšlet, co dál, a to nejen s deskovými a karetními hrami pro nevidomé a slabozraké hráče. Léto u nás pravděpodobně proběhne v duchu nové inspirace a plánování.

V uplynulém soutěžním cyklu nám přišlo celkem 73 odpovědí. V kategorii Deskové hry – brazilská dáma nám jich došlo 45. Tradičně nejvíce z nich (12) nám poslal Daddy. Jak z nich vyplývá, Daddymu se mimořádně líbila úloha č. 041, kterou dokázal celkem dokonale rozebrat (rozpitvat) a najít hned několik správných variant jejího řešení. S celkovým ziskem 40 bodů ze všech otázek si pojistil první místo v průběžné tabulce Deskových her. Ráďa taktéž projevil velkého soutěžního ducha a do soutěže přispěl 8mi správnými kombinacemi, což mu do tabulky přineslo celkem 31 bodů. Helenka nám sice poslala o jednu odpověď víc než Ráďa, ale na bodovém zisku jí to přineslo pouze 21 bodů. Ostatní hráči poslali spoustu odpovědí na úlohy, ovšem se střídavými úspěchy v jejich správném řešení.

Syllabatim s nově pojatými hádankami a tajenkami, ve kterých hledáme známá přísloví a lidové moudrosti, jsme si vyzkoušeli již podruhé. Kdo přišel na všechny indicie a současně s tím i na správné řešení hádanky, získal plný počet bodů. Pokud se takových soutěžících našlo víc, tak se všichni prakticky dělí o první místo v předběžné tabulce nové série Karetní soutěže Syllabatim. Čelo na prvních třech místech je tedy stále vyrovnané: Dedlin, Helenka a Lovosmečka umí „pekelně těžké tajenky“ dobře rozlousknout a vždy stoprocentně bodovat. Jenže, v soutěži nesmí chybět napětí a především soutěživý duch. V další sérii jsme připravili o jednu úlohu navíc, ve které se hráči mohou opět důkladně vyřádit. V bonusové otázce bylo vylosováno, za dozoru „Sarkastického hráče“ 12 karet, ze kterých máte za úkol vytvořit dvě co nejdelší a nejlépe bodově ohodnocená slova. Nyní tedy vstupuje do hry i bodově hodnocená písmena na kartách. Ne každý má soupravu Syllabatimu k dispozici, a tak bodové hodnoty jednotlivých vylosovaných karet jsou v otázkách jasně uvedeny. Na každé ze dvou utvořených slov máte k dispozici vždy všech 12 karet a je jen na Vás co dokážete podle pravidel Syllabatimu vytvořit. Samozřejmě ten hráč, který utvoří slovo z nejvíce karet, má naději na 15 bonusových bodů do tabulky, druhý v pořadí dostane bonus jen 12 bodů, třetí pak 10 bodů atd., jak je uvedeno přímo v zadání každé bonusové otázky Syllabatimu.

Věříme, že díky tomuto soutěžnímu oživení se tabulka stane napínavější a luštění úloh ještě více zábavnější. V týdnu od 19. – 25.5.2020 jsou na stránkách zveřejněny nové tajenky a doplňovačky. Opět hledáme přísloví a lidová moudra.  Bonusová otázka je už jen takovou „třešničkou na dortu“! Určitě si je nenechte ujít. Zapojte se do hry včas, nenechávejte odpovědi až na úplně poslední chvíli. Pokud se Vám karty Syllabatimu staly dobrým společníkem na cestách nebo při aktivním odpočinku, máme z toho velkou radost. Čeština je jeden z nejkrásnějších jazyků na světě! A my máme tu čest ji používat jako mateřštinu.

Průběžné výsledky internetové soutěže zde.

Všem hráčům, kteří se internetové soutěže a sedmé série otázek zúčastnili, děkujeme a současně přejeme hodně štěstí i bystré mysli do další části.