3. Turnaj Deskovek 2018/2019

BANG! s rozšířením Město duchů – ohlédnutí za průběhem a výsledky

Sezóna nám rychle ubíhá. Deskovky nového školního roku nabírají na síle společenského zájmu i na turnajových aktivitách.

Ještě jsme nestačili vstřebat báječné dojmy z turnaje v Carcassonne, a ocitli jsme se na „nebezpečné půdě“ obvyklých, vyhledávaných westernových přestřelek, piva, dynamitu i vězení! Dne 25.10.2018 jsme rozehráli 3. turnaj Deskovek v populární karetní hře BANG!, tentokráte s přidaným, velmi povedeným, rozšířením – Městem duchů. Základní verzi hry jsme si vyzkoušeli v loňském turnaji. S rozšířením má však hra nové zajímavé možnosti, kterých všichni uměli dokonale využít. Velice sympatické bylo i to, že někteří účastníci turnaje dokreslili jedinečnou atmosféru turnaje a přišli ve westernovém oděvu s kovbojskými klobouky. Díky odznakům to vypadalo jako na sjezdu Šerifů, že by nám i Dawson City mohl závidět! Účastníci si mohli prohlédnout repliku koltu 1873 – Peacemaker a posoudit tak, jak to ti „pistolníci měli v té dávné době těžké“……tasit, zamířit, vystřelit ………. netrefit se,…. rychle znovu nabíjet… pravda, nejrychlejší tenkrát vyhrávali.

Tak jako minule, nás i nyní potěšilo, že k účasti do ligy Deskovek se přihlásili noví hráči. Pravidla jsme v rychlosti zopakovali a rozhodčí se ujal losování. Bart, Kyllo-ren a Mišule vylosovali z klobouku Zelenáče hráče a přiřadili je k jednotlivým stolům.

V prvním kole se u stolku „A“ sešli Nowan v roli šerifa, Nikola, Dysney, Jurika (naše velmi oblíbená Dáša s dětsk, odd.) a Zikmund. Právo však nezvítězilo.

U stolku „B“ si roli šerifa vylosoval Lišák. Ostatní hráči Elsa, Bart, Michaela a Janar, výrazně napomohli k potlačení práva a k výraznému vítězství banditů i Odpadlíka!

Stolek „C“ vypadal následovně: šerifem se stal Terminátor a pomocníkem Kyllo-ren. Na straně banditů stáli Mišule, S.A. a Daddy. I u tohoto stolku vesele vyhráli bandité spolu s Odpadlíkem! Jak to mají Ti šerifové v prosazování práva a autority těžké, že?

V druhém kole bylo rozsazení hráčů samozřejmě jiné. Stolek „A“ náležel Nikole, coby šerifovi, Nowanovi, Lišákovi, Terminátorovi a Kyllo-renovi. Právo opět neuspělo. Bandité se radovali, tentokráte bez mrtvého Odpadlíka, který byl zastřelen ještě před vítězstvím banditů – Lišáka a Terminátora.

Stolek „B“ v druhém kole přivítal šerifku Janar, Daddyho, S.A., Mišuli a Zikmunda. Banditky (S.A. a Mišule) měly dostatečně navrch. Bez jediného škrábnutí nebezpečnými kulkami soupeřů důstojné právo opět přechytračily a obě jako přeživší zvítězily!

Až stolek „C“ v druhém kole popřel dnešní nekonečnou smůlu práva. Ve složení: Bart jako šerif, Dysney – pomocník. Elsa, Michaela a Jurika na straně zločinu tentokráte neslavily úspěch. Šerif s pomocníkem nastolili to pravé odhodlané právo všemi dostupnými prostředky a i za cenu oběti pomocníka doslova „ubengovali“ bandity i s Odpadlíkem! Šerif Bart slavil trumf, který se nakonec ukázal být jako velmi důležitý k jeho celkové výhře v turnaji. Gratulujeme!

Závěrem napínavých partií musíme dodat, že znovu vyhráli prakticky všichni, kteří se turnaje v BANGu zúčastnili. Vítězům gratulujeme a ostatním přejeme mnoho úspěchů v dalším turnaji, který nás čeká 22.11.2018, v České dámě s oficiálními pravidly a hrou na čas se soutěžními (šachovými) hodinami. Další noví hráči jsou vítáni! Do té doby se v české dámě zdokonalíme, připravíme se na 4. turnaj Deskovek, seznámíme se s karetními a deskovými hrami – Kulami, Skol ty Skoty, Velbloudími dostihy, Safari barem a mnoha dalšími.

Přijďte si s námi zahrát! Těšíme se na Vás při dalším klubovém setkání dne 1.11.2018 od 16:00 hod.

Váš team Deskovek Ivana a Jarda S.