3. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 2. partie

V pondělí a v úterý se všichni hráči úvodními partiemi směle nastartovali do třetí řady naší soutěže Slovní Poker Online. Ve čtvrtek 29. a v pátek 30.4.2021 proběhly druhé partie této mimořádně úspěšné a oblíbené hry. Ze všech náruživých hráčů snad již opadl více jak měsíční „herní absťák“. Od pondělí opět pravidelně dávkujeme tu správnou míru soutěžního adrenalinu i velkého napětí.

Ve čtvrtek v 19:00 hod, k virtuálnímu hernímu stolu „A“, usedli: Cedrik Juana, Irenka Tandem, Papulka a Zuzankie. Partie začala. Všichni hráči na úvod večera od krupiérky Ivy získali do svých e-mailů informace o písmenech na rozdaných na a hozených na kostkách. Štěstí bylo štědré. Každý z hráčů získal pestré variace písmen z abecedy a navíc za solidní body. Šlo jen o to, jak této příznivé situace využijí a co dokážou z naší mateřštiny uplatnit nebo spíše bodově „vyždímat“. Nikdo základní sázku nenavýšil, a tak jsme čekali, zda po první výměně karet dojde k nějakému sázkovém „odvazu“. V době coronavirové by se chtělo skoro říci k „uvolnění“! Zprvu poklidný až skromný bank o základní sázce rozvířila odvážná Papulka a hubený balík rozvolnila 3 bodovým příhozem. Všichni dorovnali, tedy až na Irenku Tandem, která sázku nedorovnala a v druhé partii tak předčasně skončila. Následovala ještě krátká série výměn karet. Jako první nám své slovo poslala Juana. Slovo: „ZMYLME“ nebyl pro nás krupiéry rozkaz, abychom se snad v našich výsledcích zmýlili, ale celkem solidní 14 bodový zisk pro Juanu. Papulka našla v písmenech slovo: „FREDOVY“, což ji přineslo 16 bodů a mohla na chvíli pomýšlet i na vítězství v celé partii. Zuzankie nám poslala slovo: „VĚZTE“ za 11 bodů. Závěr herního večera si však vychutnal Cedrik, který nám poslal slovo: „JEHLOVÝ“ za 17 bodů, což bylo o bod lepší než „Fredovy“ od Papulky. Vítězem čtvrteční partie se tak stal Cedrik se ziskem 17 bodů, a jak nám později s oddychem skoro mistra napsal: „To bylo dnes o fous!“. Tento fous znamenal pro Cedrika zisk celého banku 37 bodů. Pěkný fousek, velký kousek! Papulka jako nováček soutěže prokázala své češtinské nadání a soutěživého ducha. Tentokráte ji vítězství uteklo o jeden bodík. Před námi je však ještě 8 partií a sázky se budou postupně zvyšovat. To teprve bude ten správný pokerový kolotoč. Držíme všem hráčům palce a dnešnímu vítězi samozřejmě gratulujeme!

Páteční večer patřil skupině „B“. V 19:00 hod všichni obdrželi písmenka z karet i z kostek. I v tento čas štěstěna svou štědrostí nešetřila. Tak výživná písmenka pohromadě jsme už dlouho nezažili. Připadali jsme si jako mlsní psi v masně, skoro bychom hráli taky. Čekali jsme proto velmi napínavý průběh partie. Hráči provedli výměny pár písmen, nakonec se osmělili a šli do vyšší sázky. Ráďa naložil do banku 10 bodů navíc. Všichni dorovnali. No, aby ne! Každá z hráček měla šanci na „masný“ Jackpot! Ráďa, po té, co ve druhé fázi partie vyměnil písmena a dostal místo nich 2 čárky (to asi netradičně rozmařilá štěstěna naznačila:  „A dost! Jsem Fortuna, ne Santa Klaus!), byl rozhodnut a poslal nám ze zbytku svých karet slovo: „FIXY“ za 18 bodů. Helenka našla ve svých kartách: zajisté neúplatného: „ŽALOBCE“ za 17 bodů. Sarkastický hráč (hráčka) poslala slovo: „POSLECHY“, které dosáhly na solidních 15 bodů. Zsoka složila slovo: „VYCHOZENA“ za 16 bodů a Sasanka dodala v poslední chvíli slovo: „OHRANÝMI“ za 17 bodů. Tak, tomu říkáme pokerový „nářez“. Ráďa měl tak velké štěstí, že doufáme, že celý bank 75 bodů unesl. Gratulujeme!

A jak se výsledky druhé partie promítli do celkové tabulky soutěže? Cedrik je lídrem se 169 body. Stříbrné místo patří Ráďovi se 145 body, který tím sesadil Sarkastického hráče se 125 body na bronzovou příčku. Čtvrtá, jak my říkáme „bramborová“, je Irenka Tandem s 85 body. O páté až sedmé místo se dělí se shodným počtem bodů 82 společně Zuzankie, Papulka a Juana. Hráčky Helenka a Zsoka s 80 body se dělí o 8. – 9. místo. Tabulku uzavírá Sasanka se 70 body. Druhá partie tedy jednotlivé posty hráčů v tabulce dokonale proházela. Nyní Cedrikovi na záda dýchá Ráďa. V každém případě se teď těšíme na 3. partie. Tenhle mazec si jako krupiéři nemůžeme nechat ujít! Při další partii se sejdeme v pondělí a v úterý opět v 19:00 hod.

Na závěr využijeme tohoto prostoru ještě k zodpovězení e-mailového dotazu od Papulky, jelikož předpokládáme, že by vás to mohlo též zajímat. Dotaz zněl: „Proč v pokerových kartách chybějí písmena „Q“ a „W“? Odpověď: Písmeno Q se v češtině skoro vůbec nevyskytuje. Některé převzaté cizí originální výrazy jsou většinou zdomácnělé, počeštěné a většinou přepisovány dvojhláskou „KV“. V případě písmene „W“ je to obdobné. Výskyt tohoto písmene v češtině je dnes již minimální. Pravopisnou reformou z 19. století se „dvojité vé“ změnilo na jednoduché „vé“. Nyní v českém jazyce najdeme „dvojité vé“ pouze u slov cizího původu, v různých značkách, ve fyzikálních a chemických tabulkách. To je wše!

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 3. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 30.4.2021