Slovní Poker On-line 2021 – průběh 4. partie

Naše soutěž Slovní Poker On-line se začíná pěkně přiostřovat. V pondělí 18. ledna 2021 jsme se sešli již ke 4. partii této zajímavé karetní hry. Tradiční obsazení stolů je stále stejné. K virtuálnímu stolu „A“ přisedli: Helenka, Juana, Ráďa a Sasanka. Stůl „B“ patřil: Cedrikovi, Irence, Zsoce a Zuzankie.

Přesně v 19:00 hod. všem zúčastněným hráčům do emailových schránek přistály písmena z rozdaných karet a první 3 vylosovaná písmena, hozená na kostkách. Další herní napětí začalo. Písmena byla mnohem záludnější než ta ve 3. kole. Krupiérka Iva znovu hbitě komunikovala. Tentokráte musíme konstatovat, že pod jejíma rukama, střízlivým odhadem, proběhlo více jak 130 e-mailů během 85 minut! Úctyhodná komunikační porce zpráv, že?

Organizace průběhu partií je už „pěkně vychytaná“, ale co účastníci? Měli tento večer tvořivého ducha a správný list? Byly jejich karty tou správnou jazykovou inspirací? Určitě ano. A jak to tentokráte dopadlo? U stolu „A“ se opět zadařilo Ráďovi. Jeho slovo: „AXONY“, tedy jakési výběžky mozkových buněk za 14 bodů, mu tentokráte nevyneslo celý, divoce vložený bank ve výši 100 bodů, ale musel se o něj rozdělit s houževnatou Sasankou! Ta, prakticky na poslední možnou chvíli, našla slovo: „ZLÁMOU“, což ji vyneslo též 14 bodů. Asi si něco nepěkného v tu chvíli myslela…. Pěkná, zasloužená remíza! Snad jen malá poznámka pomocného krupiéra…: „Kdyby dala slovo ve smyslu: „Ženy smázly ve Slovním Pokeru nepříznivý výsledek soupeřek,“ tak by měla za slovo „smázly“ o bod víc a celý balík 100 bodů by si od stolu odnesla sama! Ale v tomto je čeština překrásná. Nejlepší slovíčka nás napadají až po bitvě nebo někde úplně jinde…!

A jak dopadl stůl „B“? U toho bylo sázení poněkud opatrnější. 80 bodů z banku si nakonec odnesla Zsoka. Cedrik si se svým slovem „bazénky“ sice brousil zuby na vítězství, ale Zsoky slovo: „jedněch“ bylo v součtu o bod výživnější. Jo, v češtině a obzvlášť ve Slovním Pokeru se každé písmenko počítá!

Průběžná tabulka výsledků Slovního Pokeru se nám opět mírně zamíchala. Cedrik stále vede, ale posty na druhém místě se za ním mění jak fangle na stožáru pirátské lodi! Minule byla druhá Helenka. Nyní za stříbrné nitky tahá Zsoka! Ráďa stále bronzový. Helenka si za propad na 4. místo oloupala brambory a bude mít celkem dost práce na to, aby opět vyšplhala na pomyslnou bednu vítězů, co znamená získat placku nebo dokonce pohár!

Hráčky, uzavírající tabulku soutěže: Juana, Irenka a Zuzankie budou muset pořádně zabrat, aby nevypadly ze hry kvůli bankrotu. Ovšem, i kdyby se tak náhodou stalo, v další hře u nových stolů s losovaným obsazením by to dokázaly s novými 100 body ostatním pěkně „natřít“!

Ve čtvrtek 21.1.2021 v 19:00 hod se opět těšíme na další partii!

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže Iva a Jarda