Internetová soutěž 2020 – Karetní a deskové hry Ohlédnutí za výsledky z třinácté série otázek

Prázdniny právě začaly!!! V posledním kole tajenek a úloh, zveřejněných na internetových stránkách Spolku od 23. – 29.6.2020, mohli hráči posbírat poslední body do tabulky naší internetové soutěže. Odpovědělo nám opět „7 opravdu velmi statečných“, možná by se mohlo říct nejvytrvalejších.

V tomto posledním 13. soutěžním díle nám přišlo celkem 49 odpovědí. V deskových hrách z 39 odpovědí nám jich tentokráte nejvíce zaslal Ráďa (15). Ostatní hráči přispěli převážně 8mi odpověďmi. Úlohy nebyly nijak záludné ani složité, navíc některé z nich ponechávaly celkem dost prostoru k přemýšlení o různých variantách řešení. Jen je všechny správně najít, že? Došlé odpovědi jsme vyhodnotili a bodový zisk jednotlivých hráčů určil definitivní pořadí v naší internetové soutěži deskových her. V závěru došlo ještě k zajímavé zápletce. Ráďa (371 bodů) totiž v závěru soutěže nasadil prakticky zdrcující tempo a dramaticky finišoval. Za všechny své správné odpovědi získal 81 bodů! Rekord kola deskovek v celé soutěži! Smekáme klobouk. Jelikož ještě nebyly spočítány všechny výsledky, i pro nás bylo vyhodnocování velmi napínavé. Daddy sice měl před posledním kolem veliký bodový náskok, ale Ráďa ho svým finišem tak nějak rázem vymazal asi jako Emil Zátopek v cílové rovince své soupeře! Daddy (374 body), podobně jako Helenka, odpověděl správě na všechny úlohy z brazilské dámy, což mu o pouhé 3 body uhájilo celkově první pozici. Teda takové drama jsme v žádné naší soutěži ještě nezaznamenali. Vyjadřujeme obdiv oběma hráčům. Na pomyslné „vítězné bedně“ a se na třetím místě za Daddym a Ráďou umístila Helenka. Stačilo ji k tomu 264 bodů. Čtvrtá skončila Irenka Tandem s 161 body. Pořadí na dalších místech najdete v tabulce Internetové soutěže – Deskové hry.

V osmém díle nové série karetního Syllabatimu nám od hráčů přišlo celkem 10 odpovědí. Prázdniny právě začaly a naše mozečky se poněkud vypnuly. To nám prázdniny prostě každý rok dělají. Bonusovou otázku č. 053 na závěr soutěže nejlépe zvládla Juana. Poskládala dvě nejsilnější slova co do počtu karet i jejich bodové hodnoty a získala tak 15 bonusových bodů ke svému týdennímu skóre. Uskupení Dadlin si bezpečně kontrolovali svou pozici a 50 bodů i s bonusem jim stačilo k upevnění první příčky v naší karetní soutěži. Tajenky tentokráte odolaly, neboť správně byly odhaleny jen tři ze čtyř. A jak to dopadlo s celkovým pořadím? 426 bodů získalo uskupení Dadlin a stalo se vítězem naší internetové karetní soutěže. Helenka bohužel nedohrála. Zradila ji moderní technika. Ovšem i tak, s 354 získanými body, udržela celkově stříbrnou příčku. Podobně jako v deskovkách předvedl finiš Ráďa, tak v závěru karetní soutěže pro bronzovou medaili sprintem doběhla Juana, a to s konečným ziskem 306 bodů. Za celkových 264 bodů čtvrté místo získala Irenka Tandem. Ostatní hráči jsou uvedeni v tabulce karetních her.

Průběžné výsledky internetové soutěže zde.

Všem hráčům, kteří se naší internetové soutěže zúčastnili, děkujeme a současně přejeme pohodové prázdninové dny. V září opět začínáme.

Za tým Deskovek instruktoři Ivana a Jaroslav S.