Internetová soutěž 2020 – Karetní a deskové hry Ohlédnutí za výsledky z dvanácté série otázek

V předposledním kole tajenek a úloh, zveřejněných na internetových stránkách Spolku od 16. – 22.6.2020, mohli hráči posbírat jedny z posledních bodů do průběžné tabulky soutěže. Odpovědělo nám „7 statečných“. Snad jen s tím rozdílem, že jejich zbraněmi nebyly kolty, ale bystrá mysl a radost ze hry!

V tomto 12. soutěžním díle nám přišlo celkem 67 odpovědí. V deskových hrách z 45 odpovědí nám jich tentokráte nejvíce zaslala Helenka a to 13, a jelikož některé poslala omylem duplicitně, byly samozřejmě vyhodnoceny jen jednou. Daddy do soutěže přispěl 10 odpověďmi, následován Monou a Irenkou, které poslaly po sedmi. Tři hráči z úloh získali shodně 20 bodů do tabulky. Bodové skóre hráčů bylo ochuzeno o zisk bodů z diagramu číslo 068. Při zadávání úlohy došlo u nás k malé, avšak významné chybě v diagramu, kdy se nám zatoulal jeden červený kámen omylem na jiné políčko a diagram tak ztratil svůj pravý smysl i lesk! Inu, stane se. Děkujeme všem hráčům, kteří se úloze č. 068 i přesto věnovali a poslali nám i několik velmi nadějných odpovědí. S velkou omluvou však konstatujeme, že u žádného z hráčů, nebyla odpověď na úlohu č. 068 do jejich celkového skóre zařazena. Ty správné odpovědi na ostatní úlohy pořadím v deskové soutěži nikterak nezamíchaly. Ve vedení je stále Daddy s úctyhodným součtem 349 bodů. Jeho vítězství je tak velmi blízko. Stříbrnou příčku, s poměrně velkým náskokem před třetí hráčkou v pořadí, hájí Ráďa. Jeho současný aktuální zisk 290 bodů mu zaručuje 2. místo. Na bronz ze soutěže se může téměř stoprocentně těšit Helenka. Jejích 239 bodů je vynikající skóre a mezi ženami za dámovou deskou prakticky vládne. Pevně doufáme, že se Helence i dalším hráčům bude dařit na MČR v brazilské dámě, které se uskuteční na podzim 2020. Snad nám nevzdávající se koronavir plány opět nepokazí.

V sedmém díle nové série karetního Syllabatimu nám od hráčů přišlo 22 odpovědí. Tedy o něco více než minule. Na bonusové otázce č. 048 se záludnými písmeny a dvojhláskami si „smlsli“ všichni soutěžící. Uskupení Dadlin a Juana byli vyrovnaní co do počtu karet i skóre a zasloužili si tak 15 bonusových bodů. Irenka a Helenka zabojovaly podobně a získaly shodně 12 bonusových bodů do tabulky. Tajenky byly správně odhaleny všechny. A jak to vypadá s pořadím tady? Vede uskupení Dadlin s 388 body. Helenka drží druhou příčku s 354 body a třetí je Irenka Tandem s průběžnými 264 body. O bronzové místo bude ještě napínavý boj, protože na čtvrtém místě je Juana, která má na svém kontě 256 bodů!

Průběžné výsledky internetové soutěže zde.

Všem hráčům, kteří se internetové soutěže a jedenácté série otázek zúčastnili, děkujeme a současně přejeme hodně štěstí i bystré mysli do zbývající části. Léto budiž pochváleno.

Za tým Deskovek instruktoři Ivana a Jaroslav S.