Internetová soutěž 2020 – Karetní a deskové hry Ohlédnutí za výsledky z jedenácté série otázek

Školní rok pomalu končí a my s s internetovou soutěží též. Tajenky a úlohy byly zveřejněny na internetových stránkách Spolku od 9. – 15.6.2020. Odpověděli nám prakticky jen nevytrvalejší hráči.

V tomto 11. soutěžním díle nám přišlo celkem 59 odpovědí. V deskových hrách z 45 odpovědí nám jich tentokráte nejvíce zaslali Helenka a Daddy (shodně 9). Radek a Irenka nezaostávali a poslali po 7mi.

V šestém díle nové karetní série Syllabatimu nám od 3 hráčů přišlo pouho pouhých 14 odpovědí celkem. Léto je prakticky v plném proudu. Ve vedru a dusnu, po vydatných deštích, si nejspíš nikdo hlavu moc lámat nechce. Co kdyby se nám ty mozkové závity náhodou nepodařilo uchladit, že? Hráči ani nelapili šanci – odpovědět na bonusovou otázku č. 043, ve které by určitě dosáhli na nějaké body za pořadí v kvalitě sestavených slov. Přitom stačilo sestavit třeba jen jedno slovo ze dvou, což tak pracné určitě nebylo. Proto v této části mělo rodinné uskupení Dadlin a Helenka v bonusové otázce velmi jednoduchou práci. Ovšem ne zase tak moc v tom ostatním. Najít správná přísloví, bylo přeci jen dost obtížné. Znovu musíme touto cestou pochválit oba jmenované účastníky, že dokázali všechna česká přísloví správně „odkrýt“. Blížící se celkové vítězství Dadlina (průběžně 331 bodů) v druhé části karetní soutěže je tak opravdu zasloužené. Helenka (294 bodů) má stříbrnou pozici taktéž téměř jistou. Je celkem škoda, že Lovosmečka konec druhé části tak trochu „vypustila“, podobně jako někteří ostatní, původně „velmi dobře rozjetí“ soutěžící. Třeba příští série Syllabatimu se jim bude líbit víc a opět se do luštění pravidelně zapojí.

Deskové hry a tradiční úlohy z brazilské dámy v této sérii nebyly nijak záludné. Žádné „špeky“ ani „V.I.P. úlohu“ jsme pro hráče tentokráte nepřipravili. Všechny diagramy byly hodnoceny průměrnými odměnami. Helenka získala v tomto kole celkem 25 bodů, a to díky několika správným a především zajímavým řešením úlohy č. 066, kterou dokonale „rozpitvala jako mimozemšťana v Zóně 51“! Daddy v pečlivosti nikterak nezaostal. Též poslal zajímavé a správné odpovědi, jenž mu do tabulky přinesly 20 bodů stejně tak jako zodpovědně řešícímu Ráďovi. Velkým dílem do souhrnu všech správných odpovědí ještě přispěla Irenka, které to stačilo na zisk 17 bodů do průběžné klasifikace deskových her.

V tabulce Deskovek k žádnému zemětřesení nedošlo. Vede Daddy, který má na kontě 329 bodů. Druhý Ráďa má 270 bodů a bronzovou příčku si pevně hlídá Helenka s 219 body. Pevně věříme, že alespoň Ti nejstatečnější hráči s námi vydrží až do poslední otázky, abychom nemuseli v závěru soutěže konstatovat: Přišlo nám „0“ odpovědí! Do konce soutěže schází ještě 2 kola. Tak hlavně vydržet! Každý bod se počítá a na Vaše odpovědi se budeme moc těšit.

Průběžné výsledky internetové soutěže zde.

Všem hráčům, kteří se internetové soutěže a jedenácté série otázek zúčastnili, děkujeme a současně přejeme hodně štěstí i bystré mysli do zbývající části. Léto budiž pochváleno.

Za tým Deskovek instruktoři Ivana a Jaroslav S.