Internetová soutěž 2020 – Karetní a deskové hry Ohlédnutí za výsledky z desáté série otázek

Je patrné, že naše internetová soutěž finišuje ke svému „předprázdninovému“ konci. Desáté kolo, s ním i otázky a tajenky, bylo zveřejněno na internetových stránkách Spolku od 2. – 8.6.2020. Jsme moc rádi, že se správnými odpověďmi, po krátké odmlce, připomněli i hráči, kteří v předchozím kole, tak říkajíc: „Jarně odpočívali“.

V tomto soutěžním cyklu nám přišlo celkem 74 odpovědí. V deskových hrách z 51 odpovědí nám jich tentokráte nejvíce zaslali Daddy (původně 10, ale jedna z nich byla neúplná repetice) a Radek (celkem 9), následováni Helenkou a soutěžně „znovu oživeným“ Maplem (účastník internetových šachových závodů, kde mezi 700sty účastníky aktuálně získal pro sebe i ČR vynikající 3. místo – blahopřejeme!). Oba jmenovaní nám poslali shodně 8 odpovědí na úlohy brazilské dámy.

V pátém díle nové série karetního Syllabatimu nám od hráčů přišlo celkem 23 odpovědí. Bonusovou otázku č. 038 ovládlo uskupení Dadlin, těsně před Helenkou, která sestavila slovíčka „z dobře vypečených písmenek“ bonusové úlohy s jednou kartou méně. Velice solidní výsledek dokázala udělat ještě Juana, která z prémiové otázky vytěžila celkem slušně ohodnocené 3. místo, kdy od druhé pozice Helenky ji dělil pouze fakt, že při rovnosti 50 bodů za složená slova, k tomu využila, bohužel, menší počet karet. V čele průběžné tabulky je stále lídrem rodinné uskupení Dadlin. V této sérii tajenek Dedlin objevil všechny přísloví a obrazně řečeno: „o pomyslnou sportovní hruď rychlobruslařky Sáblíkové“ zvítězil i v bonusové otázce č.038, a vede tak tabulku karetních her s 268 body! Před výkonem Dedlinu musíme smeknout klobouk, neboť Syllabatimové soutěžní tajenky jsou čím dál tím těžší. V této sérii nehrající uskupení Lovosmečka (příprava na kvalifikaci MČR ve zvukové střelbě) se propadla až na čtvrtý post tabulky. Na průběžný bronz tak směle dosahuje hráčka Juana, která posbírala 201 bod. Stříbrnou pozici drží Helenka s 234 body.

Deskové hry a v nich uvedené úlohy z brazilské dámy určitě uspokojí mysl nejen příležitostných, ale i zkušenějších příznivců a hráčů dámy, kteří se tak připravují na blížící se turnaje. Se všemi diagramy se nejlépe utkal Ráďa. Získal v nich celkem 23 bodů. Druhý Daddy nám odpověděl správně za 20 bodů a „znovu přihlášený“ Maple za 19. V tomto kole byly určitě nezajímavější dvě, celkem nenápadné, úlohy číslo 059 a 060. V těch hráči našli více různých správných řešení jak postupovat za bílého do výhry. Bodově nejvýživnější úlohu č. 058 (7 bodů) vyluštili a její vtipnou pointu nám zaslali skoro všichni. Odměna byla totiž velmi lákavá. V celkovém bodovém hodnocení si Daddy upevnil, a to nejspíše již definitivně, 1. místo výsledkem 309 bodů. Jako první pokořil hranici 300 bodů! Ráďa s 250 body se může předběžně těšit na stříbrnou pozici a Helenka se 194 body statečně hájí bronzovou příčku. Věříme, že hráči ve svém úsilí nepoleví a vydrží soutěžit až do úplného závěru! Do konce soutěže scházejí ještě 3 kola, a to včetně právě nyní probíhajícího 11tého. Celkové pořadí v tabulkách se ještě klidně může změnit. Využijte proto zbývajících úloh i tajenek pro úpravu svých bodových zisků. Každý bod se počítá a na Vaše odpovědi se budeme moc těšit.

Průběžné výsledky internetové soutěže zde.

Všem hráčům, kteří se internetové soutěže a desáté série otázek zúčastnili, děkujeme a současně přejeme hodně štěstí i bystré mysli do další části.

Za tým Deskovek instruktoři Ivana a Jaroslav S.