3. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 7. partie

„Čas letí jako bláznivý…“ , zpívá se v jedné slavné písni. Od sedmé partie hrajeme se základním vkladem 20 bodů, a některým hráčů se jejich bodová konta již opravdu velmi ztenčila.

V pondělí virtuální herní stůl „A“ obsadili: Cedrik, Juana, Irenka Tandem, Papulka a Zuzankie. Nejtěžší pozici měla Irenka Tandem, která vstupovala do partie se 40 body na svém kontu. Vrtkavé štěstí se opět vyznamenalo. Písmena na kartách byly povětšinou bodově slabé a kostky to už fakt nezachránily. Pokud někdo z hráčů získal v kartách alespoň jedno lepší písmenko, neměl ho jak prosadit, protože v kombinaci s ostatními se slova jen těžko nacházely. Nikdo nepřihodil. Po dvou výměnách série karet jsme se nakonec přeci jen dočkali. Papulka našla slovo: „ZOUFAT“ za 14 bodů. A musíme dodat, bylo to opravdu zoufalé. Irenka Tandem vyrovnala pomyslnou laťku slovem: „SOUHRNY“, též za 14 bodů. Zuzankie na to šla po: „OBVODU“ za 11 bodů, zatím co Juana se prošla: „CHATOU“ za 10 bodů. Cedrik nám poslal: „PAKLOUBY“ za 15 bodů, a to mu nakonec stačilo na těsné vítězství v celé zoufalé partii. Dle jeho vyjádření v závěru večera: „Tak, tohle jsem nečekal!“ Trochu nám to připomnělo roztomilou skromnost mistra Karla Gotta při každoročním udělování Zlatých slavíků: „Tak, to jsem opravdu, ale opravdu nečekal….a dostal ho! Tentokráte však musíme dodat, že milé překvapení Cedrika bylo pravé a nefalšované, protože využil skoro všechny slabé karty z ruky a 4 kostky a přesto mohl být pokořen některou hráčkou z kolektivu. Cedrik tedy zaslouženě a nikdy se nevzdávaje, vyhrál bank se 100 body. Gratulujeme!

V úterý večer v 19:00 hod., virtuální stůl „B“ obsadili: Zsoka, Helenka, Sarkastický hráč (hráčka) a Ráďa. Se Sasankou jsme se minule, po jejím vyprahlém kontu, bohužel, už rozloučili. Jestli si štěstí v pondělí zadovádělo, tak v úterý se předvedlo přímo záškodnicky. Není vůbec divu, že hráči byli opatrní a nikdo se do navýšení sázek nehnal. Výměny karet moc nepomohly, ba naopak v leckterém případě ještě dodané karty „zazdily“ poslední naděje na úspěch. Sarkastický hráč (hráčka) nám sice odpověděla rychle, ale z abecední drtě v ruce, kdy hned na začátku partie dostala karty N, N, čárka, čárka, S a měnila, aby dostala nazpátek zase N, vyždímala slovo: „SROSTOU“ za 11 bodů. No, prostě žádná bodová hitparáda. O oktávu výš skončil Ráďa se slovem: „VYKYNOUT“ za 13 bodů. Přičemž krupiérka se na mne podívala a zdvořile konstatovala, že jsem už taky nějak vykynul. Zsoka trumfovala slovem: „POVYKUJ“ za 14 bodů, a zdálo se být rozhodnuto. Ne však docela. Helenka nám poslala slovo: „ČMUCHY“ za 18 bodů. Co to je čmuchy? Ptal se asi každý, komu přišlo do e-mailu vyhodnocení. Světe div se – jeden Čmuch je české příjmení! Pokud vidím v podnapilém stavu dva, případně učitele v autoškole, tak Čmuchy…. A v ten moment jsme si uvědomili, že čeština oplývá tak nesmyslnými příjmeními, že do nepřirozené sekvence vylosovaných písmen lze schovat prakticky vše. Původně, když jsme jména a příjmení ve hře Slovní Poker online v pravidlech uvolnili, tak jsme doufali, že hráči budou používat jména a příjmení velmi známá, bájná či pohádková, ale nikoliv běžná, novodobá či prakticky neznámá. Inu pravidla hry nemůžeme měnit uprostřed hry. Od čtvrté série však pravidlo o příjmeních nejspíše spravedlivě zrušíme. Ono mezi příjmeními najdeme pak leckdy slova normálně nespisovná jako příkladně: Vohnout, Voko, Vokoun apod. Ku slovu „čmuch“ musíme ještě dodat, že jde o přezdívku ruské lokomotivy typ ČME3. Takže, je to tak trochu i historický název jednoho ocelového oře. Helenka za Čmuchy posbírala 80 bodů, a tato milá „bankovní dotace“ ji posunula do dalších bojů o vyšší stupínky. Gratulujeme!

Tak, a co se nám stalo s průběžnými výsledky po vrtkavém štěstí 7. kola? Na prvním místě je Ráďa s 240 body a svou zlatou medaili zatím pevně drží ve svých rukou. Cedrik s 209 body vystoupal znovu na stříbrnou příčku a bude ještě určitě usilovat o post nejvyšší. O příčku níž k bronzu sestoupila Papulka se 142 body. Třetí místo je určitě též moc pěkné a hra je stále ještě otevřená. Pytel brambor hlídá Zsoka společně s Helenkou, obě mají shodně 103 bodů. Šesté místo se 67mi body patří Zuzankie. Sedmá je Juana se 62 body. Sarkastický hráč se začal i s kontem potápět a již dosáhl 8. příčky hlubin tabulky. Irenka se svou žlutou ponorkou brousí dno Mariánského příkopu na devátém místě s 20 body a zdá se, že ji brzo dojde kyslík, pokud se nestane nějaký zázrak. Sasanka na 10tém místě má „freetime“ – kafíčko, křesílko, písničky, pohodička a především napětí při sledování průběhu dalších karetních večerů!

Osmá partie nás čeká již ve čtvrtek se skupinou „A“ a v pátek s „béčkem“.  Všem hráčům i hráčkám přejeme hodně štěstí, správný risk a další prima lingvistické nápady! Těšíme se na Vás!

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 3. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 19.5.2021