3. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 3. partie

V pondělí a v úterý jsme s účastníky úspěšně zakončili první třetinu hry Slovní Poker Online. Hráči se již dokonale zorientovali, zvykli si na průběhy večerů, umějí dokonale taktizovat a současně musíme říct, že jsme jako krupiéři zažili hned dvě zajímavé situace.

V pondělí v 19:00 hod, k virtuálnímu hernímu stolu „A“, opět usedli: Cedrik Juana, Irenka Tandem, Papulka a Zuzankie. Rozdané karty a hozené kostky určily jednotlivým hráčům lingvistickou inspiraci. Písmena byla celkem pestrá, hráči měli spoustu možností, jak v partii uspět. Základní vklad 5 bodů rozšířila jako první Irenka Tandem o 10 bodů. Do banku ještě odvážně přispěly resp. dorovnaly Juana a Zuzankie. Cedrik po delší chvíli usoudil, že přihazovat nebude. Jeho písmena sice nebyla úplně špatná, ale na osobní bodový profi-standard Cedrika to bylo opravdu málo. Papulka se rozhodla pro stejný postup a též nepřisadila. Oba tedy v partii předčasně skončili. A pak k tomu došlo! Ve stejném okamžiku totálně vypadl systém e-mailové pošty internetového prohlížeče SEZNAM.CZ. Ocitli jsme se rázem bez e-mailového spojení s hráči. Náhradní řešení z nás rázem udělalo malou telefonní ústřednu! Po telefonu jsme se zbývajícími hráčkami ve hře dokončili výměnu karet a současně se i od nich dozvěděli výsledná slovíčka. Irenka Tandem nám sdělila slovíčko v pomyslné: „ZÁVORCE“ za 15 bodů. Juana sestavila slovíčko: „ZAPLESÁ“ za 14 bodů. Skoro bychom mohli navázat „Zaplesá s „XAVERKEM“ od Zuzankie, tedy slovem za úctyhodných 21 bodů! A máme vítězku! Ve třetí partii se jí stala Zuzankie se slovem  „Xaverkem“! Oba tedy společně pobrali tučný bank s 55 body. Gratulujeme vítězce!

Úterní večer patřil skupině „B“. V 19:00 hod všichni obdrželi písmenka z karet i z kostek. Písmena byla sice pěkná, ale tak nějak málo bodově hodnocená. Dost se čekalo na dohoz kostek, neboť jen pestré samohlásky mohly mantinely češtiny hráčům poněkud rozšířit. Jako jedinou správnou taktikou se nakonec ukázalo nepřihazovat. Nikdo z hráčů si na jasnou výhru moc nevěřil. V banku bylo hubených 25 bodů, tedy jen základní vklady všech hráčů. A nebylo divu. Jako první prozradil, co vyždímal z karet, Ráďa. Sám přiznal, že „ZENITY“ za 9 bodů asi nikoho neoslní a tohle slovo lze opravdu považovat za bodovým „zenitem“. Top to jistě nebyl. Sarkastický hráč z karet vyloudil slovo: „SKRYLY“ za 12 bodů. Nevíme sice, co dnes ženy skryly, ale to co následovalo, bylo opravdu kuriózní. Sasanka poslala slovo. „VYDECHNI“ za 14 bodů. Chvíli to vypadalo na její vítězství. Následně poslala Zsoka slovo: „OBRYSEM“ za 14 bodů a vše doladila Helenka slovem: „KŘÍDY“ a asi každého v tuto chvíli jistě napadlo, že taky za 14 bodů! V banku je 25 bodů. Tak, krupiéři, tužte se! „Aha, 25 : 3?“ „Budeme pilovat žetony?“ „Ne!“ Díky podobné situaci z předchozích her, jsme vymysleli šalamounské řešení: Dvě hráčky, postavené výše v průběžné tabulce, získali po 8 bodech a nejníže postavená hráčka získala, po zaokrouhlení, bodů 9. Gratulujeme všem vítězkám Helence, Zsoce i Sasance!

A co nám divoké výsledky provedly s průběžnou tabulkou? Cedrik zatím drží zlato v ruce se 164 body. Ráďa si opatrně ponechal stříbro se 140 body. Na bronz vyskočila odvážná Zuzankie se 122 body a odsunula Sarkastického hráče (hráčku) k pytli brambor se 120 body. Helenka s 83 body vyplavala ze dna tabulky na pátou příčku a společně o ni se dělí se Zsokou se stejným bodovým ziskem. Papulka má 77 bodů a v tabulce si mírně pohoršila. Je až sedmá. Osmá příčka patří Sasance se 74 body a ta tak opustila konec tabulky. Irenka Tandem je předposlední devátá se 70 body a výčet uzavírá Juana s 67 body.

Tak jsme si třetí partie hodně užili. Těšíme se na čtvrté ve čtvrtek a v pátek. Doufáme, že technika nás už nepřekvapí. Od 4. partie je základní vklad do banku 10 bodů. Tak, všem hráčům i hráčkám přejeme hodně štěstí a správný risk!

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 3. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 5.5.2021