Slovní Poker On-line 2021 – zahájením soutěže a průběh 1. partie

Covidová „společenská“ pauza a s ní vydaná různá protiepidemická vládní omezení a opatření, která v různé intenzitě platí prakticky nepřetržitě od začátku února loňského roku až dodnes, je pro všechny aktivní členy spolku SDS z.s., instruktory, hráče deskových i karetních her, sportovce, jako příkladně střelce, nesmírně dlouhá. PES (protiepidemický systém) nás hlídá dokonale. Nepustí nás na hromadné akce ani na stadión, do divadel či do kin. Výstavy ani koncerty se nekonají. Vyjma potravin a drogérie si běžné spotřební zboží nelze nikde v obchodě  normálně koupit a případné zásilky tohoto se prodražují o dopravu a balné. PES zarputile štěká na pátém levelu, tedy na úrovni tzv. lock-downu. Díky tomuto opatření se smí v uzavřeném prostoru sejít jen dva lidé, pokud nejsou z jedné rodiny. Turnaj o dvou hráčích? A kde bude potom rozhodčí? Hm…, tak tudy cesta ke sportu ani ke společenským a deskovým hrám určitě nevede.

Slovní Poker On-line je malý projekt, ve kterém se jako trenéři a instruktoři deskovek snažíme vytvořit podmínky herní soutěže pro komunitu hráčů, se kterými z výše uvedených důvodů nemůžeme hrát osobně tak, abychom nevypadli z herního dění úplně. Ve čtvrtek 7.1.2021 jsme zahájili pokerovou hru první partií. Sešlo se celkem 8 hráčů, kteří byli vylosování k virtuálním herním stolům. Tedy ne zase tak úplně virtuálním, jak by si někdo představoval, oba stoly A i B jsou ve skutečnosti u nás doma a existují. Karty, žetony a jmenovky přihlášených hráčů na nich leží také. Prostě jako v kasinu! Komunikace s jednotlivými hráči probíhá z pohodlí domova přes e-maily, a to především díky krupiérce Ivě, jenž je moderátorem každé karetní partie.

V první hře a současně k 1. partii u stolu A se sešli: Helenka, Juana, Ráďa a Sasanka. Stůl B patří Cedrikovi, Irence, Zsoce a Zuzankie. Hráči měli do začátku přidělený „tučný balík žetonů“ – každý obdržel celkem 100 bodů. Slovní Poker je sice tak trochu o náhodě, ale především o češtině a o umění poskládat nejdelší slovo z jednotlivých písmen a to nejen z náhodně rozdaných 5ti karet, ale i z písmen hozených na 5ti kostkách. Každý hráč má tedy ve hře k dispozici 10 znaků (písmen, háčků a čárek) české abecedy, které může různě kombinovat. To vše je okořeněno sázkami. V případě, když se nějaký hráč domnívá, že složil „bodově výživnější“ slovo než jeho soupeři u stolu, roztočí vlnu sázení a čeká jak to dopadne! To napětí ze hry je neodolatelné!

A jak se dařilo hráčům v první partii? Dalo by se říci, že se jednalo o zahajovací kolo. Hráči si osvojovali princip a postup hry. Sázky se držely při zemi. Celkově nejlépe se s naší novou hrou vypořádal Cedrik, hrající u stolu B, který vytvořil nejlépe hodnocené slovo a získal tak celý bank skupiny B. Nyní má na svém kontě 140 bodů. Druhá je Helenka, které se nejlépe dařilo u stolu A. Za nejdelší slovo u tohoto stolu získala celý bank skupiny „A“ a nyní má 115 bodů. O celkové 3. místo v tabulce hráčů pokeru se dělí hned tři karbaníci: Juana, Ráďa a Sasanka se shodným skóre 95 bodů. Irenka s 90 body obsadila 6. příčku, Zsoka a Zuzankie s 85 body uzavírají tabulku. Nic však není rozhodnuto, před námi je ještě 9 partií při stejném obsazení u stolů.

Vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker On-line a odkazem na tabulku. Další partií pokračujeme v pondělí dne 11.1.2021 od 19:00 hodin. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 10.1.2021