2. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 7. partie

Čtvrteční a páteční partie nás pozvolna posunuly do poslední třetiny karetní hry Slovní Poker online.

11.3.2021 v 19:00 zasedly k virtuálnímu pokerovému stolu „A“ hráčky ve složení: Zuzankie, Helenka, Sarkastický hráč a Irenka. Ideální výchozí pozici měly Irenka (225 bodů) a Zuzankie (145 bodů). Svá konta, v případě úspěchu, mohly ještě významněji doladit. Helenka nastoupila do hry se 70ti body, Sarkastický hráč (hráčka) se 60ti body. Obě jmenované musely sázet opatrněji a nebo na tutovku! Každopádně jsme čekali napínavý průběh večera. Helenka se jako první osmělila a okamžitě přisadila 20 bodů! Zuzankie dorovnala. Po chvíli i Irenka. Sarkastický hráč nedorovnala a tím, bohužel, vypadla předčasně ze 7. partie. V tu chvíli bank nabral na lesku a stal se terčem ziskuchtivosti zbývajících dam ve hře! Zuzankie ve svých kartách našla slovo: „VNOŘME“, za slušných 13 bodů. Dokonale jsme se „vnořili“ do hry a čekali na další slovíčka. Irenka poslala slovo: „OPOZICE“, které ji vyneslo o bod méně, tedy 12. Je lepší být s námi v souhlasné pozici než v „opozici“! Helenka jako poslední přispěchala se svým chemickým tipem na: „XYLEN“, který jakožto chemický prvek, slouží v lakýrnictví a v gumárenském i kožedělném průmyslu, což od výroby a pašování dětských botiček z NDR z minulé partie není zase až tak úplně daleko. Znalost chemie Helence vynesla za slovo „xylen“ 15 bodů a především celý tučný bank 140 bodů. Gratulujeme!

Páteční večer 12.3.2021 patřil hráčům a hráčkám skupiny „B“. Cedrik, již jako lídr celé soutěže, nastoupil do partie s úctyhodným kontem 295 bodů! Sasanka s 90ti nastřádanými body, Ráďa se 60ti body a Jarvec za své neúčasti přispěl do banku povinný vklad 20 bodů. Karty byly rozdány povětšinou s dobře hodnocenými písmeny a podařily se i písmena na kostkách. Šlo o to, kdo najde nejvýživnější slovíčko. Hráči cítili šanci a tak není divu, že proběhlo prakticky okamžité navýšení sázky. Hrálo se celkem o 110 bodů. Radouš odkryl svůj tip jako první. Bohužel, sám již předem uznal, že: „HYNEK“ za 10 bodů velkou díru do světa neudělá. Sasanka vytasila své karty s: „NEGACÍ“ a to ji vyneslo 15 bodů. I s negací se dá pomýšlet na vítězství…. jenže, na tahu byl ještě Cedrik, který má své konto zaručeně pevně pod: „ZÁMKEM“ za 15 bodů. Došlo tedy ke královskému dělení banku. Cedrik si z něj dal půlku, tedy 55 bodů, pod „zámek“ a Sasanka, nikoliv už s negací, ale s pozitivním nadšením, připsala druhou půlku 55 bodů na své konto. Gratulujeme oběma!

A co dodat závěrem? Helenka, která se ještě před pár partiemi potácela nad propastí bankrotu, najednou skvěle ožila a své tenké konto vypiplala do velikosti 170 bodů. Tento stav ji zatím zaručuje bronzovou příčku průběžného pořadí. Sasanka navzdory večernímu úspěchu stále drží bramborovou placku, ale se svým kontem může ještě hodně zamíchat pořadím. Irenka, navzdory drobnému neúspěchu, si stále hlídá stříbro a Cedrik vyladil své konto na skoro nepřemožitelných 320 bodů, což ho i nadále ponechává v pozici patrně budoucího Pokerového krále druhé série hry.

Ráďovi a Sarkastickému hráči budou asi muset pomoct nějaké dotace z „Evropských pokerových fondů“, protože 30 a 40 bodů do 8. partie je spíše kapesné na kafe než balík peněz pro nějaký pokerový sázkový odvaz! Jenže, štěstí je krásná věc…. A hráči ho určitě mají. Držíme palce!

Vše podstatné se tradičně dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 2. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 13.3.2021