2. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 3. partie

„Čas letí jako bláznivý, já ho nechytím, ani vy….“ kdysi zpíval Karel Gott. A musíme mu dát za pravdu. Děsně to letí! Dne 18. a 19.2. jsme si společně zahráli již 3. partii druhé hry Slovního Pokeru online.

Ve čtvrtek večer v 19:00 se u virtuálního stolu „A“ sešli hráči, resp hráčky: Zuzankie, Juana, Irenka, Helenka a Sarkastický hráč. S nejvyšším kontem do 3. partie vstupovala Irenka, následována Sarkastickým hráčem. Očekávali jsme tuhý boj mezi všemi a s ním i narůstající bank. Jenže hráčky hrály velmi zdrženlivě až opatrně. Úvodní rozdaná písmena zprvu žádné velké slovní kreace nedovolovaly a tak není divu, že nikdo nepřisazoval. První možná výměna karet proběhla celkem rychle, ale samohlásky dohozené na dvou kostkách situaci nijak více nerozsvítily. Sázky tedy zůstaly na svém minimu. V banku se sešlo celkem skromných 25 bodů! První složil slovo Sarkastický hráč, jehož „ZIRKONY“ za 12 bodů se sice trochu třpytily možným úspěchem, ale další hráčky byly ještě ve hře. Irenka se nám dostala do nějaké časové smyčky a našla v ní slovo: „CYKLIT“ za 11 bodů. To Zuzankie si naordinovala: „ODDYCH“ za 12 bodů. Juana se dala na pečení a z písmen vznikly křupavé: „PIROHY“ též za 12 bodů až se z toho Helence nejspíše zatočila hlava a v kartách měla před očima: „MŽITKY“ za 15 bodů! Tím pádem v mžiku pobrala velmi hubený bank 25 bodů a sama si posteskla proč jen nevsadila víc. Inu, je to hra. Nemusí pršet, hlavně když kape aneb halíře dělají talíře! Gratulujeme.

Páteční večer skupiny „B“ se pro změnu vůbec nehrál ostýchavě ani v rukavičkách. Cedrik vstupoval do 3. partie s luxusním kreditem 220 bodů, přičemž ostatní hráči v tu chvíli disponovali cca 1/3 podílem kont. Přesto se vzápětí rozpoutaly sázkové dostihy. První společenské navýšení Zsoky Sasanka okamžitě přebila na maximum. Náhle se tak v banku ocitlo „výživných“ 105 bodů! Tedy, kdo tohle pobere jako herní dopink do dalších bojů? Rudoušovy karty mu ani po výměně nedovolily více než slovo: „SJEDOU“ za 11 bodů. Sám uznale poznamenal, že to není moc. A tak se „dopinkem sjedeme“ někdy příště. Zsoka vsadila vše na „AGENTURY“ za 16 bodů, což ji dočasně opravňovalo pomýšlet na vítězství. Cedrik smontoval ze svých karet: „ODMĚRKY“ též za 16 bodů a Sasanka nakonec poslala vítěznou kouli mezi: „KUŽELKY“ za 17! Bank se 105 body tedy ukořistila převelice šťastná Sasanka, k čemuž ji gratulujeme! Sázka ji vyšla dokonale.

A co dodat závěrem? Oblíbená sportovní disciplína pomohla Sasance k tučnému banku, rozpačitá Helenka měla asi nakonec mžitky před očima ze zasloužené, ale velmi hubené výhry. Nevadí. Příště budou talíře! Každopádně se nám opět změnilo pořadí v tabulce průběžných výsledků. Cedrik si sice odepsal pár „halířů“ z konta, ale stále vede se 195 body. Irenka, patrně na chvíli ztracena v cyklickém čase, naštěstí o moc nepřišla a těší se ze stříbra s celkovým počtem 155 bodů. K bronzu se po velkém kuželkovém úspěchu vyšplhala Sasanka a jejích 140 bodů je slušný základ k možnému úspěchu v dalších partiích. Sarkastický hráč se svými zirkony spadl do brambor, ale moc neodepsal, tudíž i u něho kredit umožňuje případný další úspěch. Helenka si popel na hlavu za podceněnou výši sázky již nasypala a do dalších bojů vstupuje s 90 body na svém kontu. Zuzankie a Juana určitě ještě zaberou a nějaký bank si připíšou. Velmi těžké pozice v příští partii budou mít Radouš (45) a Zsoka (35). Přičteme-li v úvahu i fakt, že od 4. partie činí povinná sázka 10 bodů, máme se opravdu na co těšit. Strašák „bankrot“ je u některých hráčů zatím ještě daleko.

Tradičně vše podstatné se dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 2. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast v pondělí při partii skupiny A, v úterý pak při partii skupiny B.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 19.2.2021