Liga Deskovek 2019/2020/2021 ohlédnutí za průběhem a celkové výsledky

Jak se říká: „To nejlepší na konec!“ Celosvětová covidová pandemie nás naučila si vážit všeho dobrého i vzácného, co kolem sebe máme. Zejména věcí, které jsme dříve považovali spíše za samozřejmost nebo je dokonce přehlíželi. O hodně víc si vážíme času, který se stal pro kohokoliv z nás velmi vzácným. Více si vážíme zážitků s kamarády, přáteli i s rodinou.

Začali jsme se více snažit, improvizovat a vážit si jeden druhého. V době covidu nebylo najednou úplně běžné se sejít s přáteli u pivka či u báječné grilovačky, poklábosit nebo si dokonce zahrát nějaké karetní či deskové hry. V jednu chvíli jsme nemohli navštívit ani své nejbližší, kteří bydleli v jiném okresu nebo bojovali o svůj život v nemocnici. Prostě a jednoduše, všeho kolem sebe si nyní vážíme mnohem více než dříve. Snad nám taková pokora vydrží i nadále.

Deskovky v Městské knihovně v pobočce Smíchov – Praha 5 prošly za těch pár let velkými změnami. Poslední sezóna semknula dohromady pravé, srdeční hráče Deskovek, kteří přes všechna úskalí proti-covidových „lockdownů“ i více či méně pochopitelných omezení a vládních opatření, vydrželi s námi až do konce soutěže. Za organizátory deskových setkání se musím přiznat, že chvílemi jsme měli také pocity, že je vše marné a beznadějné… ale vydrželi jsme. Vy jako hráči jste to s námi taky dali! Patří Vám, tímto, největší neobyčejný dík!

Po třech letech jsme se dopracovali až k uzavření 3. ročníku ligy knihovních Deskovek. Rádi bychom v rámci možností všem, kdo se na tom podílel a hrál s námi, vyjádřili své díky. Dne 2.12.2021 od 16:00 hod, tedy pokud nám to další opatření proti pandemii ještě umožní a dovolí, bychom Vás rádi přivítali na slavnostním vyhlášení výsledků a pogratulovali těm nejlepším z Vás.

Jak dopadla „málem nekonečná“ soutěž ligy deskových a karetních her?

V kategorii:

Nejlepší hráč je pořadí následující:

  1. místo Maple,
  2. místo Daddy,
  3. místo Zikmund

Nejlepší hráčka je pořadí následující:

  1. místo S.A.
  2. místo Janar
  3. místo Helenka

Nejlepší tým v pořadí následujícím:

  1. Heyráci  (Lišák – S.A.)
  2. Husiti (Daddy – Terminátor)
  3. Nerozhodní (Janar – Zikmund)

Zvláštní cena Genius Loci:

  1. S.A.
  2. Daddy, Knedlík a Lišák
  3. Helenka, Maple, Otazník, Růža, Terminátor

Pevně věříme, že se na posledním letošním setkání s Deskovkami ve zdraví a dobré náladě sejdeme. Těšíme se na Vás a držme si palce, ať příští rok Deskovky opět nastartujeme!

Za spolek SDS, z.s. a dobrovolníky MK Praha 5 – pobočku Smíchov
Ivana a Jaroslav Slaninovi