2. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 5. partie

Chladný měsíc únor jsme ve čtvrtek 25.2. a v pátek 26.2. zakončili pátou partií Slovního Pokeru Online. Máme tedy polovinu hry za sebou a čeká nás skoro jarní březnové finále. Dny se nám sice prodloužily, sluníčko hřeje stále více, ale vláda na nás vymyslela další „vypečená opatření“ a ještě „tvrdší lockdown“. Pokud to takto půjde dál, tak se budeme moct za chvíli procházet pouze po balkónu, s protichemickým respirátorem na ústech, s potápěčskými brýlemi na očích, se špunty v uších a maximálně jen 5 minut denně, nikoliv večer či v noci! Ta představa, že zdravotníci nám budou ze sanitních vozů střílet očkovací dávky z loveckých pušek přímo do zadku, a kdo ji nevystrčí, bude mít smůlu – nedostane očkovací pas, aby mohl na balkón či terasu na delší dobu, je sice směšná, ale možná časem vůbec ne nereálná! Možná to v době stále agresivnějšího Covidu-19 budou poslední dávky, na které budou mít občané všech věkových kategorií od Ministerstva zdravotnictví a Vlády ČR nárok. Ale konec obskurní legrace. Pandemie je vážná. Určitě bychom ji neměli nijak podceňovat a pravidla měli v každém případě dodržovat. (Ale, když si představím, po tolika měsících strádání, odříkání a sociálních propadů, ty „holé zadky“ Čechů, zářivě vystrčené z oken domů a Prymulu či Blatného, v projíždějících sanitkách s očkovací flintou v rukách, v pozici číhajících snajprů na ideální výstřel… ) teda pardon, přepadl mě mírný záchvat smíchu jak při fórech Zdeňka Izera.

A co naši hráči? Jak vážně berou účast v pokerové bitvě?

Ve čtvrtek večer 25.2.2021, v 19:00 se k virtuálnímu stolu „A“ opět sešly známé karbanice: Zuzankie, Juana, Irenka, Helenka a Sarkastický hráč. Irenka vstupovala do partie se 135 body, Sarkastický hráč se 105, Helenka s kontem 60 bodů a Juana s 35. Zuzankie mohla být lídrem stolu, ale z důvodu náhlé zdravotní indispozice se z partie omluvila. Čekali jsme tedy jak čtveřice hráček bude taktizovat. Povinné sázky byly hned při první možné příležitosti navýšeny a trend pokračoval dál. Druhý odvážný příhoz Irenky Helenka již nedorovnala a skončila v partii. Ve hře zůstaly nejodvážnější hráčky. V tu chvíli hrály o luxusní balík 135 bodů! Netrpělivě jsme čekali na sestavená slovíčka. Juana, která do partie díky dorovnání vsadila vše co měla tzv. „all in one“, sestavila slovíčko: „DOBITÝM“ za 15 bodů a v tu chvíli se zdálo, že by to na zisk tučného balíku mohlo stačit. Sarkastický hráč smontoval slovíčko: „ŘVOUCÍ“ za 16 bodů. Čekalo se jen na Irenku, která ještě mohla do boje o vysoký bank promluvit. Ve svých kartách našla poněkud neobvyklé slovo: „PROFILKY“, což ji dalo dohromady 18 bodů. Slovo jsme prověřili hned z několika pramenů a usoudili jsme, že neobvyklý výraz ještě neznamená nesprávný. Součet 18 bodů za slovo a výhru 135 bodů jsme hráčce, ku její velké radosti, nakonec potvrdili. Gratulujeme!

Páteční partie skupiny „B“od začátku nesla nádech možného vyřazovacího boje. Cedrik byl lodivodem stolu, díky svému aktuálnímu kontu 250 bodů. Sasanka měla celkem klidnou pozici v podobě 115 bodů, Jarvec jen čistě technicky vstoupil do hry se zbylými 75 body. Ti, kdo se měli nejvíce třást o svá tenká konta, byli Zsoka (25) a Ráďa (35). Spirála sázek se kupodivu neroztočila. Zůstalo jen při povinném vkladu. Hrálo se tedy o „libový bank“ 50 bodů, ale na druhou stranu by všichni hráči společně prošli do další – šesté partie. Po všemi hráči požadované výměně několika karet, Cedrik nakonec sestavil slovo: „BESEDUJ“ za 14 bodů. To sice nebylo úplně málo, ale čekali jsme s napětím dál. Sasanka představila slovo: „NEVRACELY“ za 15 bodů. Zsoka, na pokraji vyřazení ze hry, nám oznámila, že „CHYBUJE“ za 16, a to už bylo z její strany prakticky na dosah „libovému“ kontu. Jenže, Ráďa nám poslal: „FAXY“ za 18 a bylo hotovo! 50 bodů sice není kdoví jak velký kapitálový „vejvar“, ale ke klidnému pokračování do dalších karetních párty to úplně stačí. Zsoka příště nesmí chybovat…, jenže s velmi tenkým kreditem 15 bodů to bude mít dost těžké. Ráďovi samozřejmě Gratulujeme.

A co dodat závěrem? V polovině hry většinou dochází na lámaní chleba. To nám kdysi potvrdil průběh hry první. Ve druhé hře po 5. partii jsme se museli rozloučit se sympatickou Juanou, jejíž konto bylo vyčerpáno. Moc děkujeme za její účast a pevně věříme, že i do další – třetí hry, až bude vyhlášena, se opět zapojí. Cedrik stále vede průběžnou tabulku s 240 body. Irenka s „profilky“ vystoupala na stříbrnou příčku a má celkem 235 bodů. Zuzankie mírně klesla, průběžně má bronz se 155 body. Sasanka si zatím drží bramborovou medaili se 105 body. Ráďa se vzbudil včas, „udělal hop a není trop!“ Do dalších partií vstupuje s uklidňujícím kontem 75 bodů. Podobně je na tom i Sarkastický hráč s majetkem 70 bodů, což sice není moc, ale hratelné to ještě je. Helenka bude muset přidat, protože rozmnožit 40 bodů bude patrně „oříšek pro Popelku“. Zsoka by nejspíše potřebovala mladého pěkného bohatého sponzora, protože 15 bodů není úplně ideálně nabitá kasička…

Vše podstatné se tradičně dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 2. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 28.2.2021