Vánoční mini-turnaj Syllabatim – ohlédnutí za průběhem a výsledky

V příjemných prostorách TyfloCentra Plzeň jsme si v úterý 17.12.2019 zahráli Vánoční mini-turnaj v oblíbené karetní hře Syllabatim. Předvánoční atmosféra byla všude kolem nás znát. Ochutnávka vánočního cukroví i ovocný čaj zavoněly a nabudily dokonalou sváteční náladu. Čtyřnozí kamarádi – asistenti se pohodlně rozvalili u nohou svých páníčků. Chyběl snad už jen zapálený krb a venku sníh. Hra mohla začít.

S ohledem na čas a počet hráčů, jsme zvolili zkrácenou variantu, a to na 5 vylosovaných kol ze sedmi. První nejkratší kolo na 4 rozdané karty všem u stolu se hraje vždy.

Karbaníci vytvořili spousty zajímavých slov, leckdy však kombinace rozdaných karet hráčům spíše pěkně „zavařila“. Se střídavými lingvistickými úspěchy, jsme cca po hodince dospěli k následujícím výsledkům. Nejlépe se dařilo Renátě Novákové, která v pěti kolech získala celkem solidních 111 bodů a celý turnaj vyhrála. Odnesla si diplom a malou zlatou medaili. Druhá skončila Lenka Potůčková s 88 body a třetí místo obsadil Pavel Klich. Vítězce i všem hráčům k dosaženým výsledkům gratulujeme.

Na závěr letošního posledního klubu v Plzni jsme vyzkoušeli hru Královská zahrada – domino, která bude tématem lednového ligového turnaje LIGAN/LIGAS.

Nový rok se už blíží. Brzo vystřídá ten současný 2019. Popřejme si tedy vzájemně pohodu a klid o Vánočních svátcích, hodně zdraví, štěstí a úspěchů po celý příští rok 2020.

Tabulka pořadí hráčů ve Vánočním turnaji v Syllabatimu 2019
Fotogalerie Vánoční mini-turnaj Syllabatim 2019 Plzeň

Těšíme se na další společná setkání
Jaroslav a Ivana Slaninovi