Ligan/Ligas – 1. turnaj, česká dáma – výsledky

Dne 26.9.2018 v Pobytovém rehabilitačním a rekvalifikačním středisku pro nevidomé Dědina, o.p.s., Šmolíkova 866/1, Praha 1, 161 00, proběhl první OPEN turnaj 2. ročníku ligy deskových a karetních her Ligan a Ligas 2018-2019 pro hráče se zrakovým hendikepem v české dámě, pořádaný Společenstvím duševních sportů, z.s. (SDS, z.s.) ve spolupráci s členy a hráči Klubu deskových a karetních her Dědina.
Zúčastnilo se 10 hráčů: 6 domácích a 4 hosté z České Lípy. Turnaj se hrál švýcarským systémem losování (v každém kole jsou k sobě přiřazeni hráči se stejným bodovým ziskem), se soutěžními hodinami s časem 25 min (+ 3 sec. bonus za každý odehraný tah) na hráče a partii.
Hráči odehráli některé velice zajímavé a často velmi vyrovnané partie, kde o vítězství či prohře rozhodovaly opravdu jen drobné herní chyby.
Vítězem v kategorii slabozrací se stal Tomáš Sladký, 2. místo obsadila, díky vynikajícímu výkonu Ludmila Chalupová a 3. místo obsadila Irena Honzíková. V kategorii nevidící vyhrála Zuzana Duchoňová, která podala velmi solidní výkon, 2. skončila statečná Lenka Čermáková a třetí místo si vybojoval František Duchoň.
Vítězům gratulujeme a těšíme se na setkání při dalším plánovaném turnaji ligy LIGAN – LIGAS.

LIGA: Každý, kdo odehraje první turnaj, stane se automaticky hráčem ligy Ligan a Ligas pro rok 2018 -2019. Liga se skládá z 8mi samostatných turnajů. Účastník nemusí odehrát všechny plánované turnaje. Platí však, že čím více turnajů se hráč zúčastní, tím větší šanci na celkové lepší umístění v lize bude mít.

Na Vaši účast za Společenství duševních sportů a hráče Klubu deskových her Dědina

Jaroslav Slanina

V Praze dne 28.9.2018