Turnaj v bowlingu 2024 přátel Deskovek – hráčů slabozrakých a nevidomých na Smíchově

Před prázdninami se členům spolku Společenství duševních sportů, z. s. podařil uspořádat ještě jeden turnaj, tentokráte ve sportovní disciplíně – bowlingu. Velmi zdařilá akce proběhla v oblíbené herně na Smíchově, Praze 5 – Andělu. Do soutěže se nám původně přihlásilo 19 hráčů. Dorazilo však 16 hráčů + doprovod. Nechybělo zastoupení aktérů z Plzně, České Lípy, Dědiny a Klubovny SDS.

Přívětivé prostředí herny „Bowling – Smíchov“ i milý personál nás očekávali v dlouho předem rezervovaném čase. Všichni hráči přišli včas. Po letmém přivítání, povzbuzení se a občerstvení perlivými nápoji, mohla soutěž dvojic v bowlingu směle začít. Sice jsme si na hru naordinovali celkem dlouhou až komfortní dobu, ale jak se říká: „času není nikdy dost!“. Početnou skupinu hráčů jsme rozdělili na dvě skupiny, přičemž kapitán z utvořené dvojice určil, kdo z nich právě zahájí 1. kolo, aby druhý z dvojice mohl mezitím „nasávat“ příjemnou atmosféru herny a současně mohl poklábosit s ostatními účastníky. Tandemy byly poskládány bleskově. Stihly se zaznamenat i vtipné názvy týmů. A kdo že to hrál? Rovnou Vám to prozradíme i s bodovým ziskem a s celkovým umístěním v soutěži!

1. místo Radek Baštář (114 a 112 bodů) + Radek Halas (96 b.) celkem 322 bodů
2. místo Petr Brožek (80 a 104 bodů) + Jaroslav Slanina (127 b.) celkem 311 bodů
3. místo David Krchov (131 a 88 bodů) + Monika Brožková (88 b.) celkem 307 bodů
4. místo Vojta Jirák (81 a 96 bodů) + Lukáš Uher (113 b.) celkem 290 bodů
5. místo Šárka Dültová (109 a 82 bodů) + Eliška Dvořáková (93 b.) celkem 284 bodů
6. místo Zuzana Krausová (90 bodů) + Jaromír Tichý (73 + 77 b.) celkem 240 bodů
7. místo Marie Černá (76 a 78 bodů) + Helena Škramlíková (76 b.) celkem 230 bodů
7. místo Irenka Honzíková (80 a 75 bodů) + Ondra Kožár (75 b.) celkem 230 bodů

Doprovodem a současně šéfem výpravy TC Plzeň byla nehrající Lenka Potůčková. Do herní akce se nevešel Filip Stránský, který byl na přímluvu hráčů z Dědiny přizván na akci jako přísedící, avšak díky svižnému tempu hráčů na dráze č. 8, si přeci jen své kolo mimo soutěž odehrál. Ostatním přihlášeným účastníkům se nepodařilo z různých objektivních či méně závažných důvodů na turnaji dorazit. Tak, snad příště si svůj čas s termínem naší akce lépe zorganizují.

Pohár a cenu pro vítěze turnaje převzal tým Radek na druhou, druhé místo připadlo týmu s pracovním názvem „Petarda“, bronzovou příčku a mini-pohárky si převzal tým Animebowling. Čtvrtou příčku obsadil tým s pracovním názvem „Uherák“, páté místo získal tým „Šáriška“, šestým týmem se stal Zuzomir, sedmé místo obsadila dvojice s pracovním názvem „Mariena“ a shodné umístění získal tým s pracovním názvem „IRON“.

Týmy jsme si pojmenovali, ceny jsme rozdali, pivko popili či výjimečně nedopatřením vylili, z limonády kulíme oči do teď, proklábosili jsme více jak 4 hodiny, asistentky nanosily a podaly několik set kilo koulí, a kdo v loterii nevyhrál slušnou rentu, tak snad ji vyhraje jindy. Určitě to byla skvělá akce, která si zaslouží zopakovat! Kdo nepřijel, nezažil. Jedno staré čínské přísloví říká: „Je lepší příběh zažít než si o něm nechat tisíckrát vyprávět!“ A o tom to je.

S úctou ke všem startujícím, doprovodu a především ke skvělému personálu herny Bowling – Smíchov,

Jarda Slanina – předseda SDS, z.s.