2. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 10. partie

Hra Slovní Poker on-line 2021 nám právě skončila! Dne 22. a 23. března 2021 proběhly finálové partie druhé hry.

V pondělí večer se k virtuálnímu finálovému stolu 2. hry skupiny „A“ posadily: Zuzankie, Helenka, Sarkastický hráč (hráčka) a Irenka. Tato parta karbanic byla po celou dobu hry poměrně vyrovnaná. Každé z hráček se v průběhu dařilo střídavě.  Helenka se příkladně vyhnula bankrotu v páté partii, Sarkastický hráč v 7. partii a Zuzankie to vůbec neměla jednoduché v 9. partii, tedy těsně před koncem. Pokerová síla žen u tohoto stolu byla však nezdolná, a tak jsme se všichni moc těšili na ten „sázkový masakr“ v početném, velkém finále“! A jak to nakonec vše dopadlo?

Tradičně všem účastnicím v 19:00 přistály do e-mailových schránek písmena z rozdaných karet i hozených kostek. Štěstěna opět ukázala svou rozvernou až poťouchlou tvář. Písmenka byla sice výživná, ale v takových kombinacích, že by asi nejeden lingvista trpce zaplakal. Kostky to navíc, svými písmenky navrchu, dorazily! Nebylo divu, že základní vklad 30 bodů žádná z účastnic během partie raději nenavýšila, jak by se dalo původně očekávat, ale raději se všechny dámy soustředily na tvorbu z pomyslného „nevykynutého“ těsta „zlomyslné karetní štěstěny“. Po delší době a po výměně pár písmen, se nám slovíčka nakonec přeci jen sešly. Zuzankie ve svých kartách našla: „FÍKY“ za 13 bodů. Helenka měla možnost sestavit slovo hvozdy (14), ale výměnou karet došla k soutěžnímu slovu: „VYZDI“ za 10 bodů. Škoda. Irenka měnila, měnila až vyměnila a nejdříve sestavila slovo z písmen, které prakticky už neměla. Aby tedy situaci záhy napravila a napsala nám, jak se její karty doslova: „ROJILY“ za 11 bodů. Sarkastický hráč (hráčka) nás přesvědčila, že „JEČÍ“ za 13 bodů. To ji můžeme celkem věřit, protože to z jejího pokoje občas slýcháme. V 10. partii bylo tedy rozhodnuto. Skoro indiánská dvou-slovná přezdívka: „Ječí s fíky“ si vysloužila stejné finální hodnocení, a tak bank ve výši 120 bodů putoval z jedné poloviny k Sarkastickému hráči a z té druhé k Zuzankie. Gratulujeme oběma hráčkám a budeme se těšit na jejich účast a samozřejmě i na účast ostatních v další hře, již 3. hře,  po Velikonocích.

V úterním posledním večerním klání se sešla dvojice Cedrik a Sasanka. Jejich konta byla dostatečně silná. Narazili na sebe „Pokeroví titáni“ skupiny „B“! Karty byly rozdány, kostky hozeny a napětí bylo silnější než v Dukovanech! Písmena, na rozdíl od pondělní partie, umožňovala velkou kreativitu. Divoké kolo sázek roztočil Cedrik – smělým příhozem 25 bodů. Sasanka kontrovala a jeho sázku upravila na rovných 30! Cedrik doladil bank, ale asi ještě úplně netušil, že bank bude ještě více „bobtnat“. Dalších 35 bodů přistálo na stole z obou stran a najednou se hrálo o fantastických 190 zlaťáků! Leckteré kasino v Las Vegas by bylo na hadr! Tedy správné finále se vším všudy, jak má být! Jenže, boj o bank, to nebyl jen tzv. tajemný „pokerface“, pomyslně přítomných hráčů, ale především lingvistický souboj v jazyce českém. Sasanka vytvořila nejprve slovo: „JÁHELNOU“ za 17 bodů a trenéři museli zbystřit a vyzvat na poradu Ústav jazyka českého. Ten prozradil zajímavou záludnost naší mateřštiny. Pokud někdo použije slovo „jáhlovou“, tak „a“ ve slově se píše s čárkou nad ním (jáhly), pokud však někdo slovní základ napíše jako „jahelnou“, tak „a“ se píše bez čárky. Oba slovní druhy se v češtině běžně používají, některý více častěji, některý méně. Jenže, určitě dle pravidel českého jazyka nelze napsat „JÁHELNOU“… Bohužel, Sasanku jsme museli zklamat, ač nám to bylo moc, moc líto, ale jak říká Lenča z Dědiny: „Povidla jsou jednou povidla!“, a na to si dám ještě jeden „kemílek“ kafe! Sasanka tedy dodala později slovo: „JEHLANŮ“, což bylo za 16 bodů. Cedrik nás informoval, že se nestal: „PADOUCHEM“ za 17 bodů, a to znamenalo nakonec vítězství v partii se ziskem celého banku 190 bodů a současně i vítězství v celé druhé hře Slovního Pokeru. Gratulujeme! Svou gratulaci soupeři vyjádřila i poražená, smutná a možná i více než jemně naštvaná Sasanka zároveň. Ale taková je už hra. Chce to zatnout zuby a dát si kemílek irské kávy! Někdy ten poslední krůček na vrchol úspěchu je opravdu asi ten nejtěžší. Za předvedené výkony smekáme pomyslný klobouk před oběma aktéry nervy drásajícího souboje.

A co dodat závěrem? Finálové večery nám ukázaly, že hráči si na Slovní Poker celkem dobře zvykli. Pevně věříme, že jim nadšení vydrží i po Velikonocích. Určitě všem přejeme pohodové svátky. V dubnu budeme opět rozesílat přihlášky do soutěže Slovní Poker on line 2021. Pokud nám současní hráči potvrdí svou účast a noví se třeba i bez ostychu přihlásí, budeme moc rádi. Nějakou partii můžeme s pokerovými začátečníky vyzkoušet cvičně. Těšíme se na všechny odvážné i kabrňáky. A ještě v rychlosti úplné výsledky druhé hry u hráčů, jenž se ocitli tzv. „na bedně“:

  1. místo: Cedrik … 440 bodů
  2. místo: Sarkastický hráč … 176 bodů
  3. místo: Irenka … 142 bodů

Vše podstatné se tradičně dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 2. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Určitě se podívejte i na tabulku Slovní poker On-line 2021 – Poker Tour Golden Cup, kde najdete výsledky za všechny hry. Těšíme se na Vaši účast a přejeme veselé Velikonoce!

Výsledky Slovního Pokeru v PDF
Celková tabulka POKER TOUR ONLINE 2020-2021 GOLDEN CUP

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 24.3.2021