2. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 9. partie

Hra Slovní Poker jde do finále! Ve čtvrtek 18. a v pátek 19. března 2021 proběhly předposlední 9. partie druhé hry.

Ve čtvrtek večer se společně sešly hráčky skupiny „A“: Zuzankie, Helenka, Sarkastický hráč (hráčka) a Irenka. Jejich konta byla dostatečná a téměř vyrovnaná.  Žádné z hráček v partii nehrozil bankrot. Nejlepší vstupní pozici měla Irenka se 165 body, následována Sarkastickým hráčem (hráčkou) se 140 body a Helenkou se 130 body. Zuzankie potřebovala velkou dávku štěstí, aby svých 65 bodů před poslední 10. partií co nejvíce rozmnožila. A jak hráčky nakonec v předposlední partii uspěly?

Karty byly rozdány, kostky hozeny a zúčastněné karbanice se přesně v 19:00 hod. ze svých e-mailů dozvěděly osudová písmena. Tentokráte nebyly vylosovány písmena s extrémně vysokými hodnotami, ale takový „lidový průměr“. Šance odvážných „lingvistek“ byly prakticky vyrovnané. Čekali jsme na sázkové tornádo, ale nakonec zůstalo jen u čerstvého vánku v podobě ponechání základních sázek ve výši 20 bodů. Hrálo se tedy velmi opatrně. Následně proběhly nějaké drobné výměny karet, aby hráčky svá slova snad jen „kosmeticky“ vyladily na co nejlepší bodovou hodnotou. Jako první nám své slovo: „STÁZINY“ za 13 bodů, poslal Sarkastický hráč. 13 bodů je sice dobré skóre, ale víme, že z 90% většinou na vítězství v partii nestačí. Helenka našla ve svých kartách slovo: „ZAKLELY“ za 13 bodů. Myšlenku, zda „ženy čarovaly“ nebo „utrousily něco peprného ze svých úst“, se teď už, bohužel, nedozvíme. Zuzankie nám poslala výraz, jehož stavba byla ne zcela podle pravidel českého jazyka i pravopisu a později poslala náhradní slovo: „HAMRY“ za 12 bodů. Irenka nám poslala slovo: „VYMIZET“ a světe div se….. taky za 13 bodů! V tu chvíli krupiéry polil pot po čele. Proč? No, jelikož se na stole v banku nacházelo celkem 80 bodů, bylo je třeba spravedlivě rozdělit mezi 3 hráčky! Hmm… a jak to udělat? 80:3=? …… „Tak vrátíme všem hráčkám jejich sázky a nebude vítěz!“ …. „Ne!“, „Vítěz se přeci našel, tedy hned tři najednou!“ „Tak 1 žeton nastrouháme!!!“…. „Ne!“ „Zaokrouhlíme na celé žetony!“ Ne! … pak by bylo ve hře celkově o jeden bod navíc. „Tak, někde ubereme a někde přidáme!“ ??? „Tak jo.“ Jelikož nešlo určit pomyslně nejslabšího ani podle počtu písmen ve slově (všechna slova vítězek byly o stejném počtu písmen), Sarkastický hráč souhlasila s matematickým zaokrouhlením svého podílu výhry směrem dolů, čímž jsme mohli zbývajícím vítězkám dát též celé body. Uff.. to jsme si oddechli. Jako rozhodčí jsem šel vrátit pilník do kufru s nářadím a dát si mokrý hadr na čelo! Děkujeme vítězkám a gratulujeme k výsledku, který nám jako rozhodčím, dost zatopil!

Páteční večer patřil poslednímu páru ve hře: Cedrikovi a Sasance. Cedrik u stolu mohl operovat svým bohatým kontem ve výši 270 bodů, Sasanka oplývala herním luxusem v podobě 215 bodů. Jarvecovi jsme technicky dojedli jeho koláček a posledních 15 bodů vložili do banku. Písmena z karet i kostek byly v 19:00 hod. zaslány a základní sázky do banku vloženy. Bitva dvou „Pokerových velmocí 9. partie“ právě začala! Písmena z karet i kostek nejméně vyhovovaly Cedrikovi, který se rozhodl podobně, jako v předchozí partii Sasanka, vyměnit najednou 4 karty z ruky, přičemž si ponechal jen jednu kartu se znakem čárky nad písmeno. Jak já říkám: „Pomyslný zaměřovač kulometu!“ Sasanka své karty vyladila dvěma jinými písmeny a šlo se do navýšení. „Na plný plyn!“, tak by se dal vyjádřit příhoz od Sasanky v maximální výši 40 bodů! Cedrik asi chvíli zvažoval, zda se jedná pouze o blafování soupeře nebo má na stole opravdu tak dokonale „vytuněné závodní vozidlo“ v podobě superslova. Nakonec divokou sázku dorovnal. Následně poslal slovíčko, pravděpodobně již předem prázdninově laděné: „LUŽICÍ“ za 17 bodů. Čekalo se na to, jak moc Sasanka sešlápne plyn…. Po chvíli nám dodala slovo: „PILUSŮM“. Nevíme, jak jsou bakterie rychlé, ale jejich vlasové výběžky za 16 bodů, bohužel, na výhru nedosáhly. Celý bank ve výši 135 bodů tak bral Cedrik, aby se v létě mohl vydat na báječnou cestu Lužicí. Gratulujeme!

A co dodat závěrem? Zažili jsme horké chvíle rozhodčích při dělení dortíčku i herní styl: „Risk je zisk nebo nic!“ Po 9. partii je průběžná tabulka zase trochu jiná, tedy až na čelo. Tam si postavení na zlaté příčce drží Cedrik s 345 body. Irenka se se svými „zaokrouhlenými“ 172 body vrátila zpět ke stříbru. K bronzu, tedy o stupínek níže, klopýtla „sázková“ ďáblice Sasanka. Pytel brambor i nadále zůstal v držení Sarkastického hráče se 146 body. Helenka do desáté partie vstoupí z pátého místa se 137 body. Zuzankie má k dispozici už jen 45 bodů. Připomínáme, že základní vklad do poslední partie činí 30 bodů! Zuzankie to tedy bude mít velmi, velmi těžké. Držíme ji i všem ostatním palce! Těšíme se na poslední partii. „Velké finále“ se koná v pondělí a v úterý večer od 19:00 hodin.

Vše podstatné se tradičně dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 2. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 20.3.2021