2. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 8. partie

Neuběhl ani měsíc a hra Slovní Poker online se blíží do svého velkého finále.

Pondělní večer 15.3.2021, v 19:00 hod. patřil hráčkám skupiny „A“. Zasedly k němu: Zuzankie, Helenka, Sarkastický hráč (hráčka) a Irenka. Nejlepší výchozí pozici měly Irenka se 185 body a Helenka se 170 body na kontě. Zuzankie též mohla hrát bez větších obav, protože její 105 bodový kredit dával jistotu do hry. Sarkastický hráč vstupovala do hry s pouhými 40ti body a to znamenalo nebezpečný balanc nad propastí bankrotu! Štěstí tentokráte na hráčkách nešetřilo. Rozdané karty byly bodově celkem výživné. Kostky vnesly do hry další pohodová písmenka. Netrpělivě jsme čekali, jak se bude vyvíjet pokerová taktika. Po výměně několika málo karet, došlo ze strany Sarkastického hráče k nečekanému „kamikadze útoku“! Vsadila do hry vše: „ALL IN!“, tedy respektive navýšila sázku o svých posledních 20 bodů. Ostatní hráčky, po chvíli váhání, sázku nakonec dorovnaly. Na stole se tak rázem ocitl bank ve výši 140 bodů! Napětí nemělo konce. Po poslední možnosti výměny karet jsme už jen čekali na sestavená slova. Zuzankie nasadila laťku skóre dost vysoko. Slovo: „BOXY“ ji přineslo 15 bodů. Helenka se patrně – opatrně protáhla: „SPÁROU“, což ji umožnilo získat 12 bodů. Sarkastický hráč viděla ve svých kartách: „ZLODUCHY“ za 17 bodů, což v 8. partii znamenalo výhru a zisk celého banku ve výši 140 bodů. Tak, tomu říkáme vstát z popela jako bájný pták Fénix! Gratulujeme!

Úterní večer patřil tradičně „Třem mušketýrům“, to proto, že v příběhu byli taky čtyři. Cedrik si k virtuálnímu stolu přinesl trezor s 320 body, Sasanka přisedla se sáčkem 115 bodů a Raďouš zacinkal hubeným prasátkem s 30 body! Jarvecovi jsme opět ukrojili z koláče povinných 20 bodů. Základní sázky byly vloženy, karty rozdány, kostky hozeny – mohlo se hrát. V této partii se ovšem vůbec nehrálo v rukavičkách jak by si snad někdo mohl gentlemansky představovat. Připomínalo to spíše „ultimátní zápas“. Raďouš si ještě stačil vyměnit karty, přihodit posledních 10 bodů z prasátka stylem „ALL IN“ a okamžitě dostal zásah od soupeřky Sasanky, která jeho sázku okamžitě přebila o 20 bodů! Ráďa vyletěl z ringu, ani nevěděl jak! Rozhodovalo se tak mezi Sasankou a Cedrikem. Cedrik bez výměny karet vyložil na pomyslný pokerový stůl slovo: „NEPAŘILY“ za 15 bodů. Upřímně, kdyby to šlo, tak bychom už dávno pařili a všichni! Napětí vrcholilo. Co Sasanka? Z karet vyčetla lakonické vyznání: „NECHRÁPU“ za 16 bodů! Plichta se tentokráte nekonala. Vítěz byl jasný. O pomyslnou vysportovanou hruď Martiny Sáblíkové vyhrála Sasanka a tím pobrala i celý bank ve výši úctyhodných 150 bodů! Gratulujeme!

A co dodat závěrem? Bohužel, v 8. partii jsme se museli rozloučit s pohodovým Rudoušem, kterému se podobný karetní kousek, jako v Á-čku hrajícímu Sarkastickému hráči, nepodařilo napodobit. Cedrik sice zaznamenal těsnou porážku, ale nic to nemění na jeho pevné pozici v čele průběžné tabulky s 270 body. Sasanka sázkovou smrští skočila na stříbrnou příčku se 215 body a odsunula z ní Irenku na pozici bronzovou. Irenka má slušné konto se 165 body. Sarkastický hráč si nad propastí vybalancovala pytel brambor a má jich rovnou za 140 bodů! Skóre u dalších hráček je celkem v pohodě a bankrot žádné z nich nehrozí. Zuzankie bude muset přidat a bude potřebovat i velkou dávku štěstí. V 9. partii je základní sázka ještě 20 bodů, v 10. partii pak základ pro vstup do hry činí 30 bodů! Z toho tedy vyplývá, že ten, kdo nebude mít na finále alespoň hubené 30 bodové prasátko, už si ani nezahraje. Ale nepředbíhejme. 9. partie nás čekají ve čtvrtek a v pátek. Štěstí …. štěstí je přeci krásná věc! Všem účastníkům ho přejeme a držíme palce.

Vše podstatné se tradičně dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 2. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 17.3.2021