2. hra Slovní Poker On-line 2021 – průběh a výsledky 4. partie

Blíží se začátek března. Dny se prodlužují, slunce se na nás déle směje a jeden by mohl říci, že vše je už mnohem lepší než dříve. Bohužel, ne tak s koronavirem. Tam se nám situace poněkud vymyká z kontroly. Očkování je otázkou spíše loterie než naděje. Covid-19 si mezi námi zmutovaně a vesele poletuje z jednoho na druhého dál. I sem by se hodila slova známé Karlovy písničky: „Ráno jedu dál, mě čeká další sál….“ hmm, bohužel, v horším případě jen ten s intenzivní péčí. Kulturu máme stále „zalockovanou“ Ale konec drsného anglického humoru i všech mutací. Jak si vedli naši hráči ve 4. partii Slovního Pokeru online?

Tradičně v pondělí večer 22.2.2021, v 19:00 se k virtuálnímu stolu „A“ sešly hráčky: Zuzankie, Juana, Irenka, Helenka a Sarkastický hráč. Irenka se 155 body, následována Sarkastickým hráčem se 125 body měly celkem pohodovou pozici a čekala se od nich nějaká karetní přestřelka. Ovšem ta přišla z úplně jiné strany stolu. Se sázkami se strhla lavina. Zuzankie našponovala limit na 30, kterému s dechem stačily Irenka a Sarkastický hráč pouze v prvním dorovnání. Následně vypadly z partie. Druhý příhoz byl v rukou už jen tří hráček. Hrálo se o balík skoro neuvěřitelných 130 bodů! S velkým napětím jsme čekali na vytvořená slova. Sarkastický hráč, který byl v tu chvíli již mimo hru jen pro formu poslal slovíčko: „PRACNÉ“ za 12 bodů. Helenka ve hře sice sestavila bodově výživné slovíčko, ale bohužel v nespisovné podobě. Vyslala tedy do světa a ke stolu náhradní: „BABETU“ za 11 bodů. Juana paradoxně v době koronaviru sestavila slovo: „PACHUTI“, což jí vyneslo 12 bodů a mohla směle pomýšlet na úspěch. Ten ji však záhy překazila Zuzankie. Její „REMIX“ za 16 bodů vyhrál mezi slovy 1. místo a současně taky velký balík peněz! Dodejme, že vtipné slovíčko od Zuzankie mělo ještě tak říkajíc „bodovou vatu“, protože jej stačilo doplnit o písmeno „U“ – Remixu a bylo by to dokonce za 18! Gratulujeme!

Úterní večer skupiny „B“ byl poněkud ospalý. Jarvec je pouze technickým účastníkem zbývajících partií, tedy dokud mu bude stačit kredit, který mu pokaždé trochu ukrojíme. Cedrik vstupoval do karetního klání s kontem 195 bodů. Sasanka mu dýchala na záda s velmi dobrými 140 body. Zsoka a Radouš se museli mít dost na pozoru, protože jejich úspory se výrazně ztenčily. Kolotoč sázek rozjela Sasanka. Zsoka nedorovnala, vypadla tudíž z partie a své tenoučké konto tak posunula do pátého boje. Radouš ani na telefonickou výzvu nereagoval, nedorovnal a z večerní partie též vypadl. Cedrik navýšenou sázku Sasanky dorovnal a poslal ji ještě navíc drobnou výzvu, kterou Sasanka nekompromisně doplnila. Na stole v banku se tak ocitlo celkem 80 bodů. Navíc v závěru partie Sasanka provedla divoký manévr, který bychom soukromě nazvali styl: „Kamikadze“ – vyměnila najednou 4 karty v ruce, přičemž si ponechala jen čárku nad písmeno, snad jako zaměřovač kulometu. Tento nerozvážný čin byl po zásluze odměněn. Slovo: „CÍPOVOU“ je sice dost neobvyklé, ale ne nemožné. Otázkou, zda bude k vítězství stačit. Pokud by Sasanka na procházce potkala manželku bývalého premiéra SR – paní FICOVOU za 16 bodů, mohla pomýšlet i na úspěch. Cedrik si však na procházku vyšel s legendární: „ZMIJOVKOU“ za 18 bodů a rozbil tak všechny možné naděje odvážné „Kamikadzky Sasanky“… Jo, ta čeština, to je věda. Milí lingvisté neplačte a nenaříkejte, jde především o hru a o zábavu, občas oči přimhouříme, abychom neměli mžitky. Celý bank 80 bodů tedy v přímém souboji bral Cedrik a schoval si jej pod zmijovku. To je tak, když „má někdo pod čepicí“! Gratulujeme! Ještě pardon, dlužíme informaci co, že Radouš? Nic vážného se nestalo, prostě a jednoduše večerní partii společensky zaspal. Blíží se nám ta jarní únava…. Tak doufáme, že příště nezaspíme my.

A co dodat závěrem? V pondělí Zuzankie nasadila k bodovému trháku a je nyní na stříbrné příčce se 165 body hned za Cedrikem, který čelo tabulky kontroluje průběžným výsledkem 250 bodů. Irenka statečné drží v ruce bronz, ale Sasanka i Sarkastický hráč jsou ji přímo v patách. Helence se v pondělí nedařilo, a tak ji snad avizované TV zprávy ten večer potěšily o něco více. Není všechno katastrofa! Ve čtvrtek hrajeme dál a Helenčiných 60 bodů určitě není málo. Dá se s nimi v celé hře ještě docela dobře uspět. Juana, Ráďa a Zsoka visí na nitkách osudu karetního štěstí. Vyjde-li sázka a padne-li slušný list, jsou opět zpátky ve hře o vyšší stupínky! Prostě „Hop nebo trop!“

Vše podstatné se tradičně dozvíte v přehledné tabulce průběžných výsledků Slovního Pokeru On-line 2021 – 2. hra, na našich stránkách s názvem nabídky: Slovní Poker Online a s odkazem na tabulku. Těšíme se na Vaši účast.

Výsledky Slovního Pokeru v PDF

Za moderátory soutěže
Jarda a Iva
V Praze dne 24.2.2021